search
Kijkcijfers storten volledig in: interesse in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' verdwijnt
Series / Nieuws

Kijkcijfers storten volledig in: interesse in 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' verdwijnt

Het eerste seizoen van de serie deed het al niet zo goed: derde seizoen in gevaar?

Met veel tamtam werd de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power aangekondigd. Vele honderden miljoenen gaf Amazon Studios uit aan de aankoop van de rechten en de productie van de serie. Recent startte seizoen twee.

In 2022 debuteerde de serie op Prime Video, met acht afleveringen. De ontvangst onder de critici was ruim voldoende, maar de fans/kijkers waren minder enthousiast. De Popcornmeter op Rotten Tomatoes kwam niet verder dan 38 procent.

Seizoen 2


Het nieuwe seizoen doet het wat betreft de ontvangst iets beter. De recensenten waren over het algemeen even enthousiast. De kijkers haalden meer plezier uit seizoen 2, maar de Popcornmeter staat nog altijd op een magere 58 procent.

Nu wordt duidelijk dat de kijkcijfers van het nieuwe seizoen niet bepaald goed zijn. Volgens Deadline zouden de kijkcijfers nog maar op ongeveer de helft van het eerste seizoen zitten. Deadline baseert de info op cijfers van Samba TV.

Teleurstellend


Volgens de cijfers zouden slechts zo'n 902.000 Noord-Amerikaanse huishoudens naar de première van seizoen 2 hebben gekeken. Dat zou slechts de helft van het aantal kijkers zijn dat de eerste aflevering van seizoen 1 in minder tijd trok.

Overigens zijn dit geen officiële kijkcijfers. Amazon noemde het eerste seizoen een "ongekend succes". Meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd zouden de serie hebben gezien. Op de eerste dag zouden zelfs meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd de aftrap van seizoen 1 hebben bekeken.

Lees ook
De grote oorlogsserie 'All the Light We Cannot See' van Netflix: kijken of skippen?
Netflix zette afgelopen donderdag een nieuwe grote oorlogsserie online. Is deze het kijken waard?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij je interesse verloren in The Lord of the Rings: The Rings of Power?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen