search
Deze nieuwe Scandinavische serie moet Netflix helemaal gaan veroveren
Series / Specials

Deze nieuwe Scandinavische serie moet Netflix helemaal gaan veroveren

Zou deze Scandinavische serie de nieuwste hit van Netflix worden?

Vanaf aankomende donderdag bekijk je op Netflix de nieuwe Scandinavische serie Billionaire Island. Benieuwd wat je kan verwachten van deze serie? Wij beantwoorden 5 belangrijke vragen.

Waar gaat Billionaire Island over?


Het verhaal van Billionaire Island draait om de visserij-industrie, specifiek de zalmteelt. De serie volgt Julie Lange, de meedogenloze eigenaar van een grote viskwekerij, die vastbesloten is om haar concurrent uit te schakelen en de grootste zalmproducent ter wereld te worden.

Hierdoor raakt ze verwikkeld in een machtsspel vol plotwendingen. De rivaliserende families in een klein kuststadje spelen in het gevecht om de macht een centrale rol. Wie lukt het om de titel van grootste zalmproducent te bemachtigen?

Uit welk land komt de serie?


Billionaire Island is een Noorse serie. De originele Noorse titel is Milliardærøya, of wel "miljonairseiland".

Binnen welk genre valt de serie?


Hoewel we gewend zijn aan spannende en angstaanjagende Scandinavische detectives, is Billionaire Island dat niet. De serie is namelijk een dramaserie met comedy-elementen.



Wie zijn de makers van de serie?


Billionaire Island is geregisseerd door Anne Bjørnstad, met Eilif Skodvin als co-creator. Die twee werkten al eerder samen voor Lilyhammer.

Is deze serie een aanrader?


Voor fans van offbeat dramaseries met comedy-elementen, zoals The End of the F***ing World en The Santa Clarita Diet, is dit absoluut een aanrader. Ook als je houdt van series vol intriges en machtsspellen als The White Lotus en Succession moet je deze gezien hebben.

Bekijk Billionaire Island vanaf donderdag 12 september op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Billionaire Island al op je watchlist staan?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen