search
Marvel Studios gaat series op een heel andere manier aanpakken
Series / Nieuws

Marvel Studios gaat series op een heel andere manier aanpakken

Na de tegenvallende resultaten van de laatste jaren keert Marvel Studios terug naar de tekentafel.

Ondanks dat Disney grote presentaties hield tijdens zowel de San Diego Comic Con als D23, heeft Marvel Studios geen nieuwe films of series aangekondigd. Er werden alleen beelden getoond van projecten die klaarliggen en nog moeten verschijnen.

Dit heeft er deels mee te maken dat Disney een stukje rustiger aan wil doen met het uitrollen van Marvel-content. Grootste reden hiervan zijn de teleurstellende kijkersaantallen van de series en films die de laatste jaren verschenen.

Terugschroeven van content


Disney zou nu maximaal twee live-action series per jaar willen uitbrengen. 2025 zit daardoor al vol met Daredevil: Born Again en Iron Heart en 2026 lijkt te gaan bestaan uit Wonder Man en Vision.

Later deze maand verschijnt ook nog Agatha All Along, het laatste Marvel-project van 2024. Entertainment Weekly sprak onlangs met Marvel-producent Brad Winderbaum, die aangaf dat Marvel zijn strategie gaat herzien in de komende jaren.

Nova komt eraan


Winderbaum liet vorige week al weten dat een serie over Nova wordt ontwikkeld, maar dat het ook zo is dat ze meer projecten ontwikkelen dan daadwerkelijk gemaakt gaan worden. "We gaan een serie pas echt maken als we er 100% blij mee zijn. Als Nova doorgaat, zal de serie doen denken aan Star Trek en Battlestar Galactica."



Winderbaum liet daarnaast aan Entertainment Weekly weten dat de hele tv-strategie onder de loep ligt, dat ze meer op de traditionele wijze met een showrunner willen werken en minder eenmalige miniseries willen maken.

Nieuwe strategie


"We denken nu aan meer traditionele tv-series die meerdere seizoenen duren, en waar personages zich door de jaren heen kunnen ontwikkelen.

We ontwikkelen nu meerdere series tegelijkertijd. Ook schrijven we meerdere versies van de eerste pilot-aflevering, zodat we kunnen kiezen welke kant we op gaan en in welke Marvel-werelden we willen spelen."

Een van de series waarbij meerdere seizoenen logisch lijkt is Daredevil: Born Again. We kunnen in elk geval rekenen op alvast twee seizoenen van elk negen afleveringen.

Lees ook
Deze Marvel-serie komt in 2025 eindelijk naar Disney+
Deze serie is al een tijdje klaar, maar door verschuivingen in het schema en de strategie van Marvel, komt hij... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij alle series van Marvel Studios op Disney+?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen