search
Populaire en dystopische scifi-serie met veel fans keert terug
Series / Nieuws

Populaire en dystopische scifi-serie met veel fans keert terug

Nog een paar maanden wachten tot het verhaal uit Gilead een nieuw hoofdstuk inslaat.

Een wereld waarin vrouwen louter worden gezien als broedmachine. Deze dystopische gedachte is de opzet van het immens succesvolle The Handmaid's Tale. Goed nieuws voor fans: seizoen zes is eindelijk onderweg.

De productie van het zesde en laatste seizoen is officieel begonnen. Hulu maakte bekend dat de opnames op drie september van start zijn gegaan. Het nieuws werd gedeeld met een foto van hoofdrolspeelster Elisabeth Moss, die komend seizoen ook de regie op zich zal nemen.

De intrige gaat door


In het afgelopen seizoen worstelde June (Moss) met de gevolgen van de moord op Commandant Waterford (Joseph Fiennes). Ze moest niet alleen de weduwe Serena (Yvonne Strahovski) confronteren, maar ook haar nieuwe rol en identiteit herdefiniëren, die voor altijd werd veranderd door haar acties.

Ondertussen werkte Commandant Lawrence (Bradley Whitford) samen met Nick (Max Minghella) en Tante Lydia (Ann Dowd) om Gilead te hervormen en meer macht te verwerven. Hun plannen bleven echter onzeker, vooral gezien Nick's betrokkenheid bij de moord op Waterford.

Uitstel, geen afstel


Het heeft even geduurd voordat er weer beweging in de productie van de hitserie kwam. Ook The Handmaid's Tale heeft te maken gehad met de stakingen in Hollywood van vorig jaar. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de productie van seizoen zes in 2023 zou starten, met de première in de herfst van 2024.



Nu is bekend geworden dat seizoen zes in de lente van 2025 in première zal gaan. Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van The Handmaid's Tale op Prime Video.

Lees ook
Dystopisch en ijzersterk: deze scifi-mysterieserie met 84 procent op Rotten Tomatoes vind je nog altijd op Prime Video
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Handmaid's Tale: ben jij ook zo dol op deze serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen