search
Er komt nog maar één Star Wars-serie per jaar
Series / Nieuws

Er komt nog maar één Star Wars-serie per jaar

De laatste jaren hebben we heel wat Star Wars-series gezien, maar Disney en Lucasfilm gaan dat tempo terugbrengen.

Disney-baas Bob Iger heeft het laatste jaar vaker duidelijk gemaakt dat de hoeveelheid Star Wars- en Marvel-content moet worden teruggeschroefd om de kwaliteit te waarborgen.

Bij Marvel is het al zo dat het aantal series wordt teruggebracht naar twee per jaar. Zo krijgen we in 2025 Daredevil: Born Again en Ironheart en in 2026 waarschijnlijk Wonder Man en Vision Quest.

Minder Star Wars


Bij Star Wars lijkt er nog wat drastischer te worden ingegrepen. De ratio zou van 2 tot 3 series per jaar worden teruggebracht naar slechts één serie per jaar.

In 2022 kregen we drie series (Boba Fett, Obi-Wan Kenobi, Andor), in 2023 twee series (Mando S3, Ahsoka) en dit jaar ook twee (The Acolyte, Skeleton Crew).

Uitkijken naar Andor


Vanaf volgend jaar lijkt dit tempo al te minderen naar één serie. Zo krijgen we in 2025 enkel het tweede seizoen van Andor als nieuwe release.



Het beloofde tweede seizoen van Ahsoka lijkt dan ook niet eerder dan 2026 te arriveren, zoals ook afgelopen weekend werd bevestigd door Natasha Liu Bordizzo, die de rol van Sabine Wren speelt in de serie.

Mando naar het grote scherm


Daarnaast is het zo dat het vierde seizoen van The Mandalorian is vervangen door een film die in mei 2026 verschijnt, en worden andere series die werden ontwikkeld (zoals Lando) geschrapt.

Star Wars: Skeleton Crew is vanaf 3 december te streamen op Disney+.

Lees ook
Deze 3 hitseries werden afgerond met een bijzonder mysterieus raadsel
Het verhaal was geëindigd, maar toch bleven de kijkers met vragen zitten.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Minder Star Wars-series: een goede keuze?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen