search
Netflix gooit hoge ogen met publiekslieveling die gelijk de top 10 opeist
Series / Nieuws

Netflix gooit hoge ogen met publiekslieveling die gelijk de top 10 opeist

De gevangenisserie Prison Break staat op Netflix en doet het wereldwijd en in Nederland erg goed.

Sinds enkele dagen is het aanbod op Netflix verrijkt met een hitserie die in 2005 startte. Veel fans stemden af op de serie van de zender Fox, in Nederland uitgezonden door RTL 4. Nu staat Prison Break op Netflix.

Ook buiten Nederland is de serie een hit op Netflix. In de Verenigde Staten verscheen de gevangenisserie eind juli al op de streamingdienst. Sindsdien wordt de serie grijsgedraaid. Prison Break werd in augustus vele miljarden minuten afgespeeld.

Terugkeer


De oorspronkelijke serie over de broers Lincoln Burrows (Dominic Purcell) en Michael Scofield (Wentworth Miller) bestaat uit vier seizoenen en een afrondende film, The Final Break uit 2009. In 2017 keerde Prison Break terug voor seizoen vijf en momenteel werkt de streamingdienst Hulu aan een tweede revival.

De ontvangst van Prison Break is gemengd. Het eerste seizoen was een hit en staat op 78 procent. Na een redelijk tweede seizoen werd de ontvangst duidelijk minder. De Critics Consensus voor seizoen één: "Prison Break is zelfverzekerde pulp met een ijzersterk uitgangspunt dat goed genoeg in de serie verwerkt zit om de meer onnozele accenten van de serie glad te strijken."

Nu op Netflix


Wil je Prison Break graag zien, of gewoon een keer opnieuw bingewatchen? Je vindt de serie nu op Netflix. In Nederland staat de serie voorlopig op de negende plaats in de Netflix Top voor series.



De synopsis: Als zijn broer onterecht wordt veroordeeld voor moord, is een ingenieur vastbesloten om hem uit de beruchte Fox River-gevangenis te bevrijden.

Lees ook
Verborgen Netflix-hits: 4 indrukwekkende series om nu te bekijken en van te genieten
Geen idee wat je nu moet kijken? Laat je inspireren door deze zeer gewaardeerde titels.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Prison Break: hoop jij dat de cast terugkeert voor de nieuwe revival?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen