search
Deze vette en goed ontvangen fantasyserie kijk je in een weekend
Series / Specials

Deze vette en goed ontvangen fantasyserie kijk je in een weekend

Een eenvoudig plan blijkt letterlijk twaalf keer zo goed te werken.

In december 2023 ging de verfilming van de populaire Koreaanse strip Death's Game in première. Het verhaal is zowel qua actie als qua visuele weergave beslist duizelingwekkend te noemen.

Lee Won-sik en Gulchan zijn de makers van de online strip en de verfilming telt acht afleveringen. Death's Game vertelt het verhaal over het leven van Choi Yee-jae (Seo In-guk). Of liever gezegd, over de dood van Yee-jae, aangezien hij direct aan het begin van de serie zelfmoord pleegt door van een gebouw te springen. De Dood (Park So-dam) is hier niet blij mee: ze stuurt hem terug naar de aarde om nog twaalf keer dood te gaan.

Lichtzinnig


Het zat Yee-jae niet bepaald mee, aangezien de jonge man vrijwel alles was kwijtgeraakt. Hij kon jarenlang geen baan vinden, zijn vriendin was definitief vertrokken en tot overmaat van ramp raakt hij al zijn geld kwijt aan een zwendel. In zijn wanhoop maakt hij een einde aan zijn leven, maar komt er daarna achter dat zijn problemen alleen maar verergerd zijn.

De Dood is van plan om Yee-jae te straffen voor het feit dat hij zo lichtzinnig met zijn leven is omgegaan. Hij wordt daarom teruggestuurd naar de aarde om de levens van twaalf andere mensen te leven. Er zit echter een addertje onder het gras, het gaat namelijk om mensen die op het punt staan om dood te gaan. Yee-jae heeft een kans om zijn straf een positieve wending te geven. Als hij erin slaagt om het doodgaan één keer te ontlopen, dan mag hij van de Dood de rest van zijn leven doorbrengen in het lichaam van de desbetreffende persoon.

Vormgeving


De serie scoort een 8,5 op de IMDb en als kijker verveel je je geen moment. In de tweede helft van de serie gaat het verhaal wat meer de diepte in, maar Death's Game legt de nadruk op het actiegedeelte. Het gaat voornamelijk om de levens, en het bijbehorende doodgaan, die Yee-jae doormaakt in een poging om zijn situatie ten goede te keren. De makers zijn in dit opzicht prima geslaagd, aangezien Amazon berichtte dat Death's Game de top van de kijklijsten aanvoerde in maar liefst 43 landen.



Je kunt alle acht afleveringen van Death's Game streamen op Prime Video.

Lees ook
De angstaanjagende serie 'Evil' mag zich een van de engste series ooit noemen
Als jij Evil met de Nederlandse actrice Katja Herbers en Marvel-acteur Mike Colter niet eng vindt, dan behoorlijk je... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Death's Game al gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen