search
Ken jij de verlegen 'Valerie' uit 'Sabrina the Teenage Witch' nog: zo gaat het nu met haar
Series / Specials

Ken jij de verlegen 'Valerie' uit 'Sabrina the Teenage Witch' nog: zo gaat het nu met haar

Lindsay Sloane speelde Valerie Birkhead, de beste vriendin van Sabrina, in 'Sabrina the Teenage Witch'.

Sabrina the Teenage Witch was een populaire serie in de jaren '90. Er werd zelfs al een nieuwe versie gemaakt met Chilling Adventures of Sabrina. In de serie heeft Sabrina een beste vriendin, Valerie Birkhead, die een gewone mens is en gespeeld wordt door Lindsay Sloane. Hoe gaat het nu eigenlijk met haar?

Sloane begon al op jonge leeftijd te acteren. Zo tekende ze op achtjarige leeftijd bij een agent. Haar eerste terugkerende televisierol was als Alice Pedermeir in The Wonder Years van 1991 tot 1993. Ze speelde daarna Zoey Miller gedurende zeven afleveringen in de kortstondige sitcom Mr. Rhodes.

Sabrina


Een van haar grootste en bekendste televisierollen blijft die van Valerie Birkhead in Sabrina the Teenage Witch. Ze speelde deze rol in seizoen twee en drie van 1997 tot 1999. Valerie was tijdens deze twee seizoenen Sabrina's beste vriendin. Ze was een verlegen en vaak onhandig meisje dat tegen Sabrina opkeek, ondanks dat ze zelf behoorlijk slim was.

Valerie kwam in het begin over als nerveus, maar haar zelfvertrouwen verbeterde naarmate haar tijd in de serie vorderde. Valerie ontdekte dat Sabrina een heks is nadat Sabrina toestemming kreeg om het haar en Harvey te vertellen. Valerie vertrok uiteindelijk naar Alaska met haar ouders aan het begin van seizoen 4, waardoor ze daarna niet meer te zien is in de serie.

Spin-off en Grosse Pointe


Sloane speelde daarna ook in Sabrina Down Under, een spinoff-film van de serie, als een ander personage, een zeemeermin genaamd Fin. Vanaf het jaar 2000 was ze te zien in afleveringen van tal van bekende series. Zo verscheen ze in afleveringen van onder andere That '70s Show en The West Wing.



Ze speelde ook de hoofdrol in de kortlopende serie Grosse Pointe, een satire die het drama achter de schermen van een televisieserie uitbeeldde. Gecreëerd door Darren Star, werd het grotendeels geïnspireerd door zijn ervaringen als de maker en producent van Beverly Hills, 90210. Sloane speelde in Grosse Pointe een parodie op Tori Spelling.

Verdere carrière


Sloane maakte ook deel uit van de cast van de kortlopende serie The Stones (2004) en deed zonder succes auditie voor vele rollen in een aantal televisieseries, waaronder Blossom en Full House. Vervolgens verscheen ze opnieuw in tal van afleveringen van series als Entourage, How I Met Your Mother, The League en Psych.



Ze was te zien in het zevende seizoen van Weeds, waarin ze Maxeen speelde, een personage dat Silas inhuurt voor een modellenklus en een relatie heeft met Andy. Van 2014 tot 2017 had Sloane een terugkerende rol in Playing House en van 2015 tot 2017 speelde ze een van de hoofdrollen in The Odd Couple.

Films en The Wonder Years


Naast in series te spelen, heeft Sloane ook tal van rollen gehad in films. Zo verscheen ze in Bring It On, Exposed, The In-Laws, Over Her Dead Body, She's Out of My League, The Other Guys, Horrible Bosses en het vervolg Horrible Bosses 2. Haar voorlopig laatste filmrol was in Endings, Beginnings, waarin ze speelde naast Shailene Woodley en Sebastian Stan.



De voorlopig laatste keer dat Sloane te zien was op het kleine scherm was in 2023 in een aflevering van de nieuwe versie van The Wonder Years. Deze serie is geïnspireerd op de gelijknamige serie uit de jaren 80 en 90, waarin Sloane haar eerste terugkerende televisierol had. De cirkel is dus helemaal rond.

Toekomst


Sloane denkt echter nog niet aan stoppen. Zo zal ze te zien zijn in de komediefilm Home Delivery, geschreven en geregisseerd door Thom Harp. Dit is voorlopig het enige project dat op haar planning staat, maar er zal in de toekomst waarschijnlijk nog bijkomen.



Wil je Sloane zien in Sabrina the Teenage Witch? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kunt de serie wel kopen op dvd. De oudere versie van The Wonder Years kan je ook niet terugvinden, maar de nieuwe versie kan je wel bekijken op Disney+.

Lees ook
Hoe is het tegenwoordig met David Duchovny, de seksverslaafde acteur die in 'The X-Files' en 'Californication' speelde?
David Duchovny is tegenwoordig niet alleen acteur maar ook actief als zanger.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Fan van Sabrina the Teenage Witch?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen