search
Dit opmerkelijke detail over de jaren 80-serie 'Knight Rider' weet bijna niemand
Series / Specials

Dit opmerkelijke detail over de jaren 80-serie 'Knight Rider' weet bijna niemand

De auto in 'Knight Rider' had bijna een andere naam.

Knight Rider was een grote hit in de jaren 80 en is nu nog steeds heel populair. In de serie speelde David Hasselhoff de rol van Michael Knight, een stijlvolle en moderne misdaadbestrijder die wordt bijgestaan door de auto genaamd KITT. Maar wist je dat KITT oorspronkelijk een andere naam zou krijgen?

Knight Rider liep van 1982 tot 1986 gedurende vier seizoenen en werd gemaakt en geproduceerd door Glen A. Larson. Het volgt Michael Knight, geboren als Michael Arthur Long, een undercoveragent van de politie van LA. Hij werd in het gezicht geschoten en bijna gedood tijdens een zaak. Hij kreeg een nieuwe identiteit van Wilton Knight, oprichter van Knight Industries, en begon misdaden te bestrijden met de auto KITT.

KITT


KITT is een geavanceerde, kunstmatig intelligente, zelfbewuste en bijna onvernietigbare auto. Michael Knight rijdt er in elke aflevering van Knight Rider mee om misdaden te stoppen. William Daniels verleende zijn stem aan KITT, dat staat voor Knight Industries Two Thousand, genoemd naar de fictieve maker van de auto, Wilton Knight.

Maker van de serie Larson wilde dat de pratende auto een "hartslag" had en vroeg designconsultant Michael Scheffe om een lichtbalk te ontwerpen, zoals de Cylons in Battlestar Galactica die op de voorkant van het voertuig werd geplaatst. Het was Scheffe die het ontwerp van de neus en het dashboard van de auto verzorgde.

Trans Am


Tijdens de vroege productie van Knight Rider had de auto echter een andere naam: TATT, wat stond voor Trans Am Two Thousand. Deze naam werd gekozen omdat de auto die gebruikt werd voor KITT een Pontiac Firebird Trans Am is uit 1982. Het kostte toen 100.000 dollar om de auto om te bouwen tot KITT.



In de serie kreeg KITT ook een kwaadaardige dubbelganger en toen het tijd werd om een naam te bedenken voor deze kwaadaardige dubbelganger, werd een compleet andere naam gekozen: KARR, wat staat voor Knight Automated Roving Robot. Deze werd eerst ingesproken door Peter Cullen, die ook de stem verleende aan een andere pratende auto: Optimus Prime uit The Transformers-cartoons en -films, en daarna door Paul Frees.

Kijken?


KITT bleek uiteindelijk een betere naam voor de auto dan TATT. Het klinkt ook veel beter. KITT was, ondanks dat het een auto is, een heel populair personage uit Knight Rider. Er werden zelfs heel wat speelgoedauto's gemaakt van KITT, zowel gewone als elektrische.



Wil je Knight Rider zien? Je kan de serie bekijken op SkyShowtime.

Lees ook
Deze 'Knight Rider'-kloon uit de jaren 80 is echt lachwekkend
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Smul jij ook zo van jaren 80-series en films?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen