search
Wil jij de nieuwe Harry Potter worden? Grijp dan nu je kans!
Series / Nieuws

Wil jij de nieuwe Harry Potter worden? Grijp dan nu je kans!

Er wordt gezocht naar kinderen tussen 9-11 jaar oud en de focus ligt op diversiteit en inclusiviteit.

HBO is begonnen met de casting van Harry Potter, Ron Weasley en Hermione Granger in de nieuwe Harry Potter-serie die spoedig moet worden gemaakt.

Fans van de franchise zagen de aankondiging gisteren online verschijnen, wat werd gevolgd door een bevestiging van HBO. Acteurs die de rollen willen vervullen moeten in april 2025 tussen 9 en 11 jaar oud zijn, en inwoners zijn van het Verenigd Koninkrijk of Ierland.

Reken op felle reacties online


Afgezien daarvan wordt er gericht op 'inclusieve en diverse' casting. Er wordt dus gezocht naar acteurs zonder te kijken naar 'etniciteit, geslacht, fysieke gesteldheid, ras, seksuele overtuiging en genderidentiteit'.

Acteurs die mee willen dingen naar de gewilde rollen moeten twee video-opnames insturen. In een moet een gedicht, monoloog of verhaal in maximaal 30 seconden worden voorgedragen, maar het mogen geen teksten uit Harry Potter zijn. In de andere video moeten ze een minuut over hun acteervermogen vertellen.

De zoektocht is begonnen


De deadline voor inzending is 31 oktober. Opnames van de serie moeten gedurende 2025-2026 plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk.



De serie moet naar verwachting zeven seizoenen omvatten. Met elk seizoen wordt een van de boeken van J.K. Rowling tot in detail verfilmd.

Lang wachten


Francesca Gardiner is showrunner en uitvoerend producent van de serie.

Het is nog onbekend wanneer Harry Potter te streamen zal zijn op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij vertrouwen in deze Harry Potter-serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen