search
Dit opvallende detail over 'The A-Team' uit de jaren 80 wist je nog niet
Series / Specials

Dit opvallende detail over 'The A-Team' uit de jaren 80 wist je nog niet

Dit wist je niet over het busje waarmee de personages van 'The A-Team' rijden.

In de iconische jaren '80-serie The A-Team rijden onze hoofdpersonages vaak rond in hun bekende busje. Het was een 1983 GMC Vandura-bus die werd gebruikt door de A-Team, met zijn kenmerkende rode streep, zwart-rode turbine mag-velgen en dakspoiler.

The A-team was een groot succes en heel wat merchandise werkt gemaakt rond de serie, waaronder speelgoed, videogames en snacks die wereldwijd werden uitgebracht. Na de oorspronkelijke annulering van de serie verscheen er nog meer merchandise, omdat de serie een cultstatus had bereikt.

Replica van bus


Een van de hebbedingetjes voor de fans was een A-Team-busje van Hot Wheels. Het busje uit The A-Team is dan ook een blijvend icoon in de popcultuur. Iedereen kent het en hoopte ooit in zo'n busje te mogen rijden. Twee Britse broers, Liam en Jerome Brett, dachten dat waarschijnlijk ook en maakten het werkelijkheid.

Ze maakten een replica van het busje, dat er precies hetzelfde uitziet. Ze bouwden deze op vanuit een originele 1982 G Series Cargo Van, die ze vanuit Vermont in de Verenigde Staten naar het Verenigd Koninkrijk importeerden, en speurden de hele wereld af naar authentieke onderdelen.

Website


Mensen konden het busje huren en de broers zijn op verschillende evenementen en op televisie geweest ermee. Om alles nog officiëler te maken, hebben ze zelfs een website gemaakt voor de bus. Die website en hun geweldige werk kan hier worden bewonderd.



Ze zijn er zelfs in geslaagd om de bus te laten signeren door de acteurs die Murdock, Face, B.A. Baracus en Colonel Decker spelen in The A-Team. Dat zijn Dwight Schultz, Dirk Benedict, Mr. T en Lance LeGault. Hun droom om een eigen A-Team-busje te hebben, hebben de broers dus werkelijkheid gemaakt.

Kijken?


De bus kan je nu niet meer huren, het is met pensioen, maar de website is nog steeds operationeel en kan je nog steeds bezoeken. Daarop staan heel wat foto's van de bus en de acteurs die het hebben gesigneerd.



Wil je The A-team zien? Je kan de serie bekijken op Prime Video.

Lees ook
De iconische jaren 80-serie 'Knight Rider' kreeg een hopeloos mislukte reboot: vervanger David Hasselhoff faalde faliekant
De reboot Knight Rider uit 2008/2009 was overduidelijk geen succes: de Rotten Tomatoes-score is bedroevend.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: er moet zo snel mogelijk een remake van The A-Team komen

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen