search
Inspirerende Nederlandse hitfilm uit 2024 gaat nu Netflix overnemen
Series / Nieuws

Inspirerende Nederlandse hitfilm uit 2024 gaat nu Netflix overnemen

De Terugreis is een ontroerende film over een echtpaar dat op reis gaat naar Spanje.

Zin in een ontroerende, melancholische film? Het Netflix-aanbod is deze week uitgebreid met De Terugreis, een veelgeprezen, hartverwarmende film van Nederlandse bodem.

Jelle de Jonge is de regisseur van de film en zul je vast kennen van zijn debuutfilm Bon Bini Holland, dat overigens een Gouden Kalf heeft gewonnen. Ook stond hij aan het roer bij Weg van Jou uit 2017 en hielp hij mee aan de seizoenen van de succesvolle serie De Luizenmoeder. Samen met Marijn de Wit was hij ook verantwoordelijk voor het script.

Reis


De Terugreis volgt het verhaal van Jaap en Maartje, een echtpaar dat al 45 jaar samen is. Ze gaan op reis naar Spanje om een oude zieke vriend te bezoeken en elkaar onderweg nog beter te leren kennen.

In de auto richting het zuiden van Europa kijkt het echtpaar samen terug op hun herinneringen. Tegelijkertijd begint de dementie van Maartje een steeds grotere rol te spelen.

Cast


De rol van Jaap wordt vertolkt door Martin van Waardenberg, die naast acteur ook cabaretier en scenarioschrijver is. Je kunt hem kennen van onder andere Sesamstraat en de VPRO-serie Loenatik. Leny Breederveld speelt Maartje en is onder andere bekend van Villa Achterwerk en De Luizenmoeder.



De film wordt goed ontvangen en heeft op IMDB een score van 7,6. Ook is de film al in de prijzen gevallen: met 100.000 bioscoopbezoekers mag de film een Gouden Film in ontvangst nemen.

Thuis op de buis


De film bevat zowel hartverwarmende als humoristische elementen en laat een melancholieke indruk achter. Benieuwd? De film is nu te bekijken op Netflix.

Lees ook
'Reacher' krijgt Nederlands tintje: Krachtpatser "The Dutch Giant" is gecast voor het nieuwste seizoen
Deze Nederlandse acteur is een perfecte keuze in de verfilming van Lee Childs 'Spervuur'.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

De Terugreis: al in de bioscoop gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen