search
Verrassende wending: HBO-serie wint goud ondanks felle wereldwijde kritiek
Series / Nieuws

Verrassende wending: HBO-serie wint goud ondanks felle wereldwijde kritiek

Je kunt dus een hele slechte serie produceren die op één vlak toch goud waard blijkt.

Het werd groots aangekondigd, met grote namen in de hoofdrollen, maar na de première viel HBO's The Idol bepaald niet in de smaak. Ondanks de vrachtlading aan kritiek sleepte de serie onlangs toch een gouden beeldje in de wacht.

Het moest een van de toppers worden uit de catalogus van HBO. De voornaamste kritiek bestond erin dat de serie, met Lily-Rose Depp en de razend populaire artiest The Weeknd, langdradig, nutteloos en vooral vaak ongemakkelijk aanvoelde.

Choreo blijkt goud waard


Tijdens de tweede avond van de Creative Arts Emmys 2024 won de serie de prijs voor uitmuntende choreografie in de categorie gescripte programma’s. Choreograaf Nina McNeely versloeg hiermee series zoals Only Murders in the Building, Palm Royale en Physical.

Dit betekent dat The Idol, ondanks dat het na één seizoen werd geannuleerd, nu meer Emmy’s heeft gewonnen dan geprezen series zoals The Wire en Better Call Saul, die respectievelijk twee nominaties en 53 nominaties behaalden, maar nooit wonnen.

HBO houdt het zakelijk


In augustus 2023 maakte HBO bekend dat The Idol na alle negatieve recensies door publiek en critici niet zou terugkeren voor een tweede seizoen. “Na zorgvuldig overleg hebben HBO, de makers en producenten besloten niet verder te gaan met een tweede seizoen," liet een woordvoerder van HBO destijds weten.



Vond jij het ook zo slecht? Bekijk nog eens alle afleveringen van The Idol op HBO Max.

Lees ook
Dramaserie met bekende gezicht uit The Big Bang Theory gecanceld door HBO Max
Volgens iedereen betrokken bij de serie is het misschien ook wel goed zo.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welk cijfer geef jij The Idol?

  • Een 8 of hoger

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Lager dan een 8

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen