search
Fans van Stephen King kijken vooral uit naar deze serie die in 2025 uitkomt
Series / Specials

Fans van Stephen King kijken vooral uit naar deze serie die in 2025 uitkomt

'It: Welcome to Derry' zal plaatsvinden voor de films 'It' en 'It Chapter Two'.

Als je fan bent van Stephen King, heb je al heel wat films en series kunnen zien die gebaseerd zijn op zijn boeken. Volgend jaar komt daar nog een nieuwe serie bij met It: Welcome to Derry, die zich afspeelt in dezelfde wereld als It.

It: Welcome to Derry is ontwikkeld door Andy Muschietti, de regisseur van de vorige twee It-films, en zijn zus Barbara Muschietti samen met Jason Fuchs. Het is een prequel van de films It (2017) en It Chapter Two (2019), die gebaseerd zijn op King's roman It uit 1986.

Oorsprongsverhaal


In de serie zal Bill Skarsgård zijn rol als It alias Pennywise uit de films opnieuw vertolken. Hij is ook uitvoerend producent van de serie. Daarnaast spelen ook Jovan Adepo, Chris Chalk, Taylour Paige, James Remar en Stephen Rider een hoofdrol in It: Welcome to Derry.

De serie zal de gebeurtenissen in de jaren 60 volgen, de periode die leidt naar de gebeurtenissen van de eerste film in King's It-serie. We zullen ook het oorsprongsverhaal van Pennywise de Clown te zien krijgen.

Ontwikkeling


In maart 2022 werd gemeld dat er gewerkt werd aan een prequelserie van It. In februari 2023 kreeg de serie officieel groen licht, en werd gemeld dat Muschietti meerdere afleveringen, waaronder de pilot, zou regisseren, terwijl Fuchs als schrijver zou dienen.



De opnames voor It: Welcome to Derry begonnen in mei 2023 in Canada onder de werktitel Greetings from Fairview, en zouden doorgaan tot december. Midden juli werd de productie echter stilgelegd vanwege de acteursstaking. Na de staking werd er opnieuw gefilmd. De productie van de serie was tegen deze zomer gedaan.

HBO


Het is nog even wachten op It: Welcome to Derry, want het is pas volgend jaar, in 2025, dat de serie zal uitkomen en dat op HBO. Het is al bekend dat de serie negen afleveringen zal bevatten.



Er zijn nog niet echt veel beelden uitgebracht van de serie, maar in een filmpje van HBO over aankomende releases is wel een kleine teaser verschenen van It: Welcome to Derry, die je enthousiast kan maken voordat de serie uitkomt in 2025.

Lees ook
De vergeten Stephen King scifi-serie: Een bingewaardig meesterwerk vol actie en horror
Deze serie is een ode aan het werk van Stephen King: actie, bovennatuurlijke elementen en horror.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Staat Welcome to Derry ook al op jouw 2025-kijklijst?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen