search
Deze onbekende serie met 8,6 op IMDb gaat over schokkende jaren 80-crisis
Series / Specials

Deze onbekende serie met 8,6 op IMDb gaat over schokkende jaren 80-crisis

'It's a Sin' speelt zich af in Londen en gaat over de aidscrisis in de jaren 80.

In de jaren 80 was er een grote aidscrisis, met veel mensen die besmet raakten en stierven. In 2021 werd er een serie over gemaakt die het op een heel mooie manier toont. Deze serie, getiteld It's a Sin, was een groot succes.

It's a Sin werd geschreven door Russell T Davies en geregisseerd door Peter Hoar met in de hoofdrollen Olly Alexander, Omari Douglas, Callum Scott Howells, Lydia West en Nathaniel Curtis. Ook David Carlyle, Keeley Hawes, Shaun Dooley, Tracy Ann Oberman, Neil Patrick Harris en Stephen Fry verschijnen in de serie.

Verhaal


It's a Sin speelt zich af in Londen tussen 1981 en 1991 en toont het leven van een groep homoseksuele mannen en hun vrienden tijdens de aidscrisis in het Verenigd Koninkrijk. Gedurende vijf afleveringen wordt de groep getoond terwijl ze een heel decennium doormaken, waarbij ze vastberaden zijn om vol passie te leven, ondanks de dreiging die hiv voor hen vormt.

Vanwege het thema was de serie moeilijk te verkopen aan omroepen. BBC One en ITV wezen de serie af en Channel 4 nam het pas aan nadat hun hoofdredacteur voor drama, Lee Mason, ervoor had gevochten. Bovendien werd It's a Sin ingekort van de oorspronkelijk geplande acht afleveringen naar vijf.

Lovende kritieken


It's a Sin was uiteindelijk een groot succes en kreeg lovende kritieken vanwege de emotionele scènes, het schrijfwerk, de acteerprestaties en de nauwkeurige weergave van hiv/aids. Op IMDb heeft de serie dan ook een hoge score van 8,6 op 10 en staat het op de 139e plaats in hun lijst van best beoordeelde televisieseries.



De serie werd ook geprezen voor het stimuleren van een toename in hiv-tests in de weken na de release. Het was de meest genomineerde serie bij de British Academy Television Awards in 2022, met twaalf nominaties, waaronder Beste Miniserie, en won Beste Regisseur: Fictie voor Hoar.

Kijken?


Wil je It's a Sin zien? Je kan de serie bekijken op NPO Plus.

Lees ook
Dit opvallende detail over 'The A-Team' uit de jaren 80 wist je nog niet
Dit wist je niet over het busje waarmee de personages van 'The A-Team' rijden.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Eerder van It's a Sin gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen