search
Deze serie uit 2012 was zo'n flop dat slechts 2 afleveringen werden uitgezonden
Series / Specials

Deze serie uit 2012 was zo'n flop dat slechts 2 afleveringen werden uitgezonden

De sitcom 'Work It' kreeg negatieve recensies en werd al snel geannuleerd.

Soms vraag je je af hoe een serie groen licht kreeg om gemaakt te worden. Je kan je deze vraag stellen bij deze sitcom uit 2012, getiteld Work It. Het was toen zo'n grote flop dat zender ABC de serie na twee afleveringen al had geannuleerd.

Work It werd gemaakt door Andrew Reich en Ted Cohen met de cast die bestaat uit Ben Koldyke, Amaury Nolasco, Beth Lacke, John Caparulo, Rebecca Mader, Rochelle Aytes, Kate Reinder, Kirstin Eggers en Hannah Sullivan.

Verhaal


De serie speelt zich af in St. Louis en gaat over twee mannen, Lee (Koldyke) en Angel (Nolasco), die hun baan verliezen. Ze geloven dat de huidige economische recessie en het tekort aan banen mannen meer heeft beïnvloed dan vrouwen. Ze besluiten dat de enige manier om werk te vinden is om zich als vrouwen voor te doen.

Wanneer de twee mannen banen krijgen in de farmaceutische verkoop, ontdekken ze al snel dat de verschillen tussen mannen en vrouwen dieper gaan dan alleen hoge hakken en figuurcorrigerend ondergoed. De twee zijn vastbesloten om de schijn op te houden op welke manier dan ook. Ze moeten hun geheim echter verbergen voor hun collega's en, in Lee's geval, voor zijn vrouw en tienerdochter.

Negatieve recensies


Work It kreeg overweldigend negatieve recensies en heeft dan ook een score van 0% op Rotten Tomatoes. Zo noemde Robert Bianco van USA Today het "zonder humor, smakeloos, slecht geacteerd, afschuwelijk geschreven, onhandig geregisseerd, afschuwelijk belicht en slecht gekostumeerd".



Er was ook heel wat controverse rond de serie. Zo kreeg de pilot kritiek en er vonden protesten plaats bij de netwerkkantoren vanwege een zin die werd uitgesproken door het personage van Nolasco, Angel, die beweerde dat hij als Puerto Ricaan "geweldig zou zijn in het verkopen van drugs".

Twee afleveringen


De serie werd door ABC geannuleerd na slechts twee afleveringen van de geplande 13 afleveringen. Hierdoor is Work It ook nergens te zien op de streamingdiensten in Nederland.

Lees ook
Grootste en peperdure flop uit 2023 schittert op Netflix en kaapt de top 10
The Expendables 4 met Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox en Sylvester Stallone: vooral voor de fans.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ooit eerder van Work It gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen