search
IJzingwekkende en griezelige serie uit 2021 is nu in Nederland te zien
Series / Nieuws

IJzingwekkende en griezelige serie uit 2021 is nu in Nederland te zien

Chucky is terug en ontketent gruwelijke moorden in een spannende nieuwe serie.

Ben je klaar voor een gruwelijk spannend avontuur? De iconische moorddadige pop Chucky is terug en griezeliger dan ooit in de serie Chucky. Hier zijn vijf belangrijke dingen die je moet weten voordat je begint aan deze bloederige en spannende serie.

Waar gaat de serie over?


Chucky volgt het verhaal van een vintage Chucky-pop die op een rommelmarkt wordt gevonden door een tiener. Al snel ontketent de pop een reeks moorden in een ogenschijnlijk vredige stad. Terwijl de moorden toenemen, worden lang verborgen geheimen van de inwoners onthuld, en Chucky zelf gaat de confrontatie aan met zijn gruwelijke verleden.

Wie heeft de serie gemaakt?


Chucky is gecreëerd door Don Mancini, de geest achter de originele Child's Play-films waarin Chucky zijn eerste slachtoffers maakte. Mancini heeft de serie ontwikkeld in samenwerking met Universal Content Productions en Syfy, en hij brengt dezelfde duistere humor en bloederige horror die de originele films zo geliefd maakten.

Wie spelen er in de serie?


Brad Dourif keert terug als de stem van Chucky, een rol die hij sinds de originele Child’s Play in 1988 speelt. Zackary Arthur speelt Jake Wheeler, de tiener die Chucky vindt. Jennifer Tilly, bekend uit eerdere Chucky-films, keert ook terug als Tiffany, Chucky's levenslange bondgenoot in chaos. Tilly is bekend uit Bound, terwijl Zackary Arthur eerder te zien was in Transparent.

Voor wie is deze serie?


Chucky is perfect voor fans van klassieke horror, en voor kijkers die genieten van series als American Horror Story of Stranger Things. De show biedt een mix van bloederige moorden, zwarte humor en onverwachte plotwendingen die zowel nieuwe kijkers als oude fans van Chucky zullen vermaken.

Is de serie te bingen?


Met twee seizoenen en elk seizoen bestaande uit acht afleveringen van ongeveer 45 minuten, is Chucky gemakkelijk te bingen in een weekend. De spannende verhaallijn en Chucky's kwaadaardige streken zorgen ervoor dat je steeds verder wilt kijken.



Chucky is vanaf zaterdag 14 september 2024 te zien op Videoland.

Lees ook
De aanstaande 'Alien'-serie negeert met opzet de prequelfilm 'Prometheus'
De twee prequelfilms Prometheus en Alien: Covenant zijn geen favorieten van showrunner Noah Hawley.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij Chucky hebt gezien, welk cijfer geef je dan?

  • Een 8 of hoger

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Lager dan een 8

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen