search
Een vervolg op 'Smallville' van HBO Max: dit is wat je zou kunnen verwachten
Series / Specials

Een vervolg op 'Smallville' van HBO Max: dit is wat je zou kunnen verwachten

De originele makers zijn klaar voor nieuwe belevenissen van Superman.

De populaire serie Smallville kende na tien seizoenen een redelijk open einde. We zagen Clark Kent (Tom Welling) zijn dubbele identiteit omarmen en beginnen aan zijn leven als Superman. Het is dus goed te begrijpen dat het verhaal werd voortgezet in DC-stripvorm. De makers zijn echter klaar voor meer dan een strip.

Tijdens de Terrificon in augustus 2024 onthulde Welling dat hijzelf, samen met zijn co-ster Michael Rosenbaum (Lex Luthor), al een tijdje bezig zijn met een vervolg. Het gaat om een animatieserie waarvoor de oorspronkelijke schrijvers van Smallville nieuwe afleveringen zullen creëren. De acteur lichtte toe dat het team in afwachting is van toestemming van DC, die de eigenaar is van Superman. Hieronder lees je wat je kunt verwachten van een vervolg op de hitserie.

Terugkeer


Na het einde van Smallville ging het verhaal verder in stripvorm, waardoor bepaalde losse eindjes werden afgerond. In de strip konden fans lezen hoe de confrontatie tussen Lex en Tess Mercer (Cassidy Freeman) eindigde. Tess leefde verder in het onderbewustzijn van haar broer, wat een goed uitgangspunt vormt voor het vervolg. Tess' dood werd door velen als onbevredigend ervaren.

Naast deze bekende helden is het mogelijk om de Justice League verder te ontwikkelen. In Smallville werd de League in eerste instantie gevormd en door de seizoenen heen kreeg deze haar uiteindelijke vorm. De groep helden had een grote invloed op Clarks ontwikkeling als Superman en ook werd Green Arrow een vast onderdeel van de cast. Een terugkeer van de League biedt daarom een gezonde continuïteit met de oorspronkelijke serie.

Ten slotte kan een vervolgserie laten zien hoe Lex Luthor president van de Verenigde Staten wordt. Vanaf het eerste seizoen is per slot van rekening al bekend dat dit een deel uitmaakt van zijn toekomst. Lex kreeg deze voorspelling van een blinde helderziende. De verhaallijn biedt sterke mogelijkheden om Lex' weg naar de top te laten zien. Per slot van rekening trek je daarmee de lijn door naar het begin van het populaire Smallville.



Smallville kun je zien op HBO Max.

Lees ook
Tweede seizoen van populaire Superman-serie gaat vandaag in première op HBO Max
Seizoen 2 van 'My Adventures with Superman' introduceert nieuwe bondgenoten en bedreigingen voor Clark Kent.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Smallville is en blijft de beste Superman-serie!

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen