search
Dit detail over 'Married... with Children' kent bijna niemand
Series / Specials

Dit detail over 'Married... with Children' kent bijna niemand

'Married… with Children' werd gepitcht met twee volledig andere acteurs in gedachten voor de rollen van Al en Peggy.

Je kan je waarschijnlijk niemand anders meer voorstellen dan Ed O'Neill en Katey Sagal als Al en Peggy Bundy in de populaire serie Married… with Children. Maar wist je dat de sitcom werd gepitcht met twee volledig andere acteurs in gedachten voor deze twee personages?

Married... with Children werd bedacht door Michael G. Moye en Ron Leavitt, en werd uitgezonden van 1987 tot 1997. De serie is een van de langstlopende sitcoms in de geschiedenis van de Amerikaanse televisie, met 11 seizoenen en in totaal 259 afleveringen.

Bundy-familie


De serie speelt zich af in Chicago en volgt het leven van Al Bundy, een voormalige high school football-speler die nu werkt als ongelukkige verkoper van damesschoenen, samen met zijn familie, bestaande uit zijn luie vrouw Peggy, hun knappe maar naïeve dochter Kelly en hun bijdehante zoon Bud.

Al werd gespeeld door O'Neill en Peggy door Sagal. Beide acteurs werden erg bekend door hun rollen in Married…with Children en hebben daarna een mooie carrière opgebouwd. De serie werd echter gepitcht door de makers van de serie met andere acteurs in gedachten voor de rollen van Al en Peggy.

Sam en Roseanne


Zo hadden ze graag Sam Kinison als Al en Roseanne Barr als Peggy gehad. De managers van zowel Kinison als Barr vertelden Moye, Leavitt en de andere producenten van Married… with Children dat hun cliënten zich richtten op films, niet op televisie. Ze moesten dus op zoek naar andere acteurs van deze rollen.



O'Neill werd gevraagd om auditie te doen voor de rol van Al in Married… with Children in 1984, terwijl hij de rol van Lennie speelde in een toneelproductie van John Steinbeck's Of Mice and Men. Een castingagent van het televisienetwerk Fox had hem daar opgemerkt. O'Neill kreeg uiteindelijk de rol omdat hij tijdens de auditie simpelweg zijn schouders liet zakken en zuchtte toen hij op het punt stond door de voordeur van het huis te lopen.

Eigen pruik mee


Sagal had voordat ze Peggy zou spelen haar eerste grote rol als een krantencolumnist in de serie Mary (1985-86), met Mary Tyler Moore in de hoofdrol. Dit leidde ertoe dat ze werd gecast als Peggy in Married... with Children.



Naar verluidt bracht Sagal haar eigen rode pruik mee naar de auditie voor de rol, en met goedkeuring van de producenten werd deze look geïntegreerd in de serie. Sagal legde echter later uit dat ze aanvankelijk haar eigen haar had gestyled, maar dat de producenten, toen de serie succesvol werd, begonnen te investeren in een pruik.

Kijken?


Wil je Married… with Children zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd.

Lees ook
Dit detail over Kelly Bundy in 'Married... with Children' weet eigenlijk niemand
Niet Christina Applegate, maar iemand anders zou oorspronkelijk de rol van Kelly Bundy spelen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij opgegroeid met deze hitserie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen