search
Dystopische nieuwe Netflix-film staat op het punt alle kijkers omver te blazen
Films / Specials

Dystopische nieuwe Netflix-film staat op het punt alle kijkers omver te blazen

De scifi-film 'Uglies' bekijk je vanaf vrijdag gewoon op Netflix.

Netflix breidt zijn aanbod deze week uit met onder andere een nieuwe film, die naar verwachting de kijkers omver zal blazen. Uglies is vanaf vrijdag te zien.

Uglies is een scifi-actiefilm die exclusief op Netflix zal verschijnen. De film is geregisseerd door McG (This Means War, The Babysitter) en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Scott Westerfeld uit 2005.

Plastische chirurgie


De film speelt zich af in een toekomst waarin iedereen op diens 16e verjaardag plastische chirurgie ondergaat om perfect te voldoen aan de schoonheidsidealen. Dit wordt gezien als een noodzakelijke stap om de maatschappij harmonieus en zonder vooroordelen te laten functioneren.

De hoofdpersoon, Tally Youngblood, staat op het punt om haar eigen operatie te ondergaan en kijkt uit naar de transformatie die haar eindelijk bij de "Pretties" zal laten horen. Haar beste vriendin Shay heeft daarentegen twijfels over het systeem en besluit te vluchten naar een verborgen gemeenschap die tegen deze verplichte operaties is.

Cast


Tally staat voor een moeilijke keuze: trouw blijven aan het systeem en haar operatie ondergaan, of haar oude leven en idealen achter zich laten om haar vriendin achterna te gaan. Tijdens haar reis ontdekt ze duistere geheimen over de samenleving waarin ze leeft.



De hoofdrol van Tally wordt gespeeld door Joey King (The Kissing Booth, The Act). Daarnaast zien we Keith Powers (Straight Outta Compton) als David en Chase Stokes (Outer Banks) als Peris.

Netflix


Een verfilming van de roman werd in 2006 al aangekondigd, maar dat project ging uiteindelijk niet door. De tweede poging ging van start in 2020 en gaat nu dus eindelijk in première.

Uglies bekijk je vanaf vrijdag 13 september op Netflix.

Lees ook
Nieuwe sciencefictionfilm moet Netflix deze week in vuur en vlam zetten
Biônicos is een Braziliaanse scifi-film over een dystopische toekomst gedomineerd door technologie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Uglies: op jouw watchlist?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen