search
'Game of Thrones'-fans opgelet: Dit is waarom de nieuwste spin-off een groot succes wordt volgens George R.R. Martin
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-fans opgelet: Dit is waarom de nieuwste spin-off een groot succes wordt volgens George R.R. Martin

Alsof de voorgaande series niet al wereldwijd geroemd en geliefd zijn.

Jarenlang was Game of Thrones een van de meest geprezen series van het moment, en werd al snel een publieksfavoriet. Volgens George R.R. Martin kan dat ook zomaar gebeuren voor de nieuwste spin-off.

Martin heeft namelijk lovende woorden voor het aankomende A Knight of the Seven Kingdoms, de nieuwste spin-off uit de wereld van Game of Thrones. Volgens hem zullen lezers van de boeken er dol op zijn.

Nóg trouwer aan de boeken


Zoals velen weten is Martin de auteur van de bekende A Song of Ice & Fire-serie en verschillende andere boeken, waaronder Fire & Blood, die de basis vormde voor House of the Dragon. De nieuwe serie A Knight of the Seven Kingdoms is gebaseerd op een reeks novellen die Martin schreef over de personages Dunk en Egg.

Hoewel het tweede seizoen van House of the Dragon kritiek kreeg van fans vanwege aanpassingen aan het boek, verzekert Martin dat de nieuwe spin-off trouwer aan het bronmateriaal zal zijn.

Schrijver onder de indruk


Martin bezocht onlangs de set in Noord-Ierland waar A Knight of the Seven Kingdoms wordt opgenomen, en was onder de indruk van wat hij zag. Hij prees het werk van showrunner Ira Parker en vond dat de personages perfect waren neergezet.



Volgens Martin zijn Dunk en Egg precies zoals hij ze had voorgesteld in zijn boeken. Hij is ervan overtuigd dat zijn lezers de personages net zo zullen waarderen als hijzelf. Hij was met name te spreken over de cast en de manier waarop de serie zijn verhalen tot leven brengt.

Genoeg uit Westeros


A Knight of the Seven Kingdoms speelt zich 89 jaar voor Game of Thrones af en 77 jaar na het tweede seizoen van House of the Dragon. Het verhaal volgt Ser Duncan the Tall (gespeeld door Peter Claffey) en zijn schildknaap Egg (Dexter Sol Ansell), terwijl ze deelnemen aan een toernooi in Ashford Meadow.



De spin-off wordt eind 2025 uitgebracht op HBO Max. Kijk tot die tijd nog eens alle afleveringen van de eerste spin-off House of the Dragon op HBO Max.

Lees ook
Slecht nieuws voor Jon Snow: Er zijn signalen dat 'Game of Thrones'-spin-off niet doorgaat
Is alle hoop verloren voor de nieuwe spin-off over Jon Snow?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij uit naar deze nieuwe serie in de wereld van Game of Thrones?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen