search
Hoe gaat het nu met de bijzondere 'Shelly' uit 'Twin Peaks'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de bijzondere 'Shelly' uit 'Twin Peaks'?

Hoe gaat het nu met Mädchen Amick, die de rol van Shelly speelde in 'Twin Peaks'?

Twin Peaks is één van de meest iconische series uit de jaren 90. In de serie was Mädchen Amick te zien als serveerster Shelly Johnson. Hoe zou het nu met de actrice gaan?

Amick werd geboren in de Amerikaanse staat Nevada. Op 16-jarige leeftijd verhuisde ze naar Los Angeles in de hoop op een acteercarrière. Dat begon met gastrollen in onder andere Baywatch en Star Trek: The Next Generation.

Shelly


Haar grote doorbraak was in Twin Peaks, waar de meeste mensen Amick van zullen kennen. In de horror-dramaserie van David Lynch speelde ze de rol van Shelly Johnson, een serveerster die gevangen zit in een gewelddadig huwelijk.

De serie ging van start in 1990 en eindigde na het tweede seizoen in 1991, vanwege dalende kijkcijfers. In 1992 keerde Amick terug in haar rol van Shelly voor de prequelfilm Twin Peaks: Fire Walk With Me.

Na Twin Peaks


Na Twin Peaks bleef Amick acteren. Ze was door de jaren heen te zien in verschillende films, waaronder Love, Cheat & Steal en Dream Lover in 1993, Bombshell in 1997 en Scenes of the Crime in 2001.

Bekijk op instagram



In 1995 speelde ze een hoofdrol in de CBS-serie Central Park West. Ook had ze gastrollen in veel populaire series, waaronder Dawson's Creek, Gilmore Girls, ER en Gossip Girl. Rond 2009 werd het wat stiller rondom Amick.

Comeback


Haar comeback maakte ze in 2017, door haar rol als Alice Cooper in Riverdale. In datzelfde jaar keerde ze terug als Shelly Johnson voor het langverwachte derde seizoen van Twin Peaks.

Amick trouwde in 1995 met David Alexis, met wie ze twee kinderen heeft. Twin Peaks is momenteel helaas nergens te streamen. Bekijk Riverdale op Netflix.

Lees ook
Hoe gaat het nu met de opvallende 'Claire Littleton' uit de hitserie 'Lost'?
Het personage Claire Littleton uit 'Lost' werd gespeeld door Emilie de Ravin.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Twin Peaks is overrated!

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen