search
Deze magische fantasyserie was in de jaren 80 een enorme hit
Series / Specials

Deze magische fantasyserie was in de jaren 80 een enorme hit

Het is tijd voor een beetje nostalgie: ken je 'The Storyteller' nog?

Vandaag halen we een herinnering bij je naar boven waarvan je misschien niet meer wist dat je hem had. Ken je namelijk de serie The StoryTeller, of wel Sprookjesverteller, nog?

Niets doet het beter bij kinderen dan sprookjes. En niet alleen bij kinderen. Dat bewees de serie The StoryTeller, die begon in 1987. De live-action-poppenkastserie werd gecreëerd door Jim Henson, bekend van Fraggle Rock, Dark Crystal en Labyrinth.

Mythen en legenden


The StoryTeller gaat over een mysterieuze verteller die oude volksverhalen tot leven brengt, vaak met een duistere twist. In elk verhaal worden tijdloze thema's zoals liefde, bedrog, moed en verraad verkend.

De verteller vertelt verhalen aan zijn slimme en sarcastische pratende hond, over een wereld vol magische wezens, vervloekte koninkrijken en raadselachtige opdrachten. Elk verhaal is geïnspireerd door mythen en legenden uit verschillende culturen.

Raadsel


De vertellingen hebben een sprookjesachtige sfeer, waarin ook de donkere en soms tragische kanten van het menselijke bestaan getoond worden. Maar één ding blijft een raadsel: de verteller. Wie is hij, en wat is zijn eigen verhaal?



De rol van de Sprookjesverteller wordt gespeeld door John Hurt, bekend van onder andere 1984 en Alien. De stem van de hond wordt gespeeld door Brian Henson, de zoon van Jim.

Spin-off


Er verschenen in totaal 9 afleveringen van de serie. Daarna kwam er in 1990 nog een spin-off, genaamd The StoryTeller: Greek Myths. Hierin wordt de Sprookjesverteller gespeeld door Michael Gambon (The King's Speech, Harry Potter). De spin-off werd van alle landen als eerste in Nederland uitgezonden.

The StoryTeller is helaas nergens te streamen. Wel kun je online de dvd bestellen.

Lees ook
De 10 beste series uit de jaren 80: van 'The A-Team' tot 'Airwolf'
In de jaren 80 kwamen heel wat goede series uit en hier zijn de tien beste.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij opgegroeid met The Storyteller?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen