search
Zelfs J. K. Simmons kon deze serie niet redden: 13% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Zelfs J. K. Simmons kon deze serie niet redden: 13% op Rotten Tomatoes

'Family Tools' is gebaseerd op de Britse sitcom 'White Van Man'.

Beschouwd als een van de meest vooraanstaande mannelijke acteurs van zijn generatie, is J.K. Simmons al meer dan vijf decennia aan het acteren. Toch kon hij de sitcom Family Tools uit 2013 niet redden. Het werd zo'n grote flop dat het na twee afleveringen al geannuleerd werd.

Family Tools werd gemaakt door Bobby Bowman en is gebaseerd op de Britse sitcom White Van Man. Adrian Poynton, de maker van het Britse origineel, was ook mede-bedenker en producent van de Amerikaanse versie.

Verhaal


Naast Simmons spelen ook Kyle Bornheimer, Johnny Pemberton, Edi Gathegi, Leah Remini en Danielle Nicolet mee in Family Tools. De serie volgt Jack Shea (Bornheimer) die een reeks tegenslagen heeft meegemaakt, van mislukte pogingen om in het leger te gaan tot het driemaal zakken voor het seminarie.

Wanneer hij terugkeert naar huis, komt hij in de onverwachte situatie terecht waarin hij het klusjesbedrijf van zijn vader moet overnemen, omdat zijn vader recentelijk is gediagnosticeerd met een hartaandoening. Deze overgang verloopt echter niet zo soepel als verwacht, vooral omdat zijn vader nauwlettend toekijkt terwijl Jack probeert het succes van het door zijn vader opgebouwde bedrijf te behouden.

Twee afleveringen


In 2012 werden dertien afleveringen besteld voor het eerste seizoen. Later werd gemeld dat ABC het aantal afleveringen terugbracht van 13 naar 10 vanwege planningsproblemen. Family Tools ging uiteindelijk in première op 1 mei 2013, maar werd al snel geannuleerd na slechts twee uitgezonden afleveringen.



De serie werd niet verlengd voor een tweede seizoen, maar de resterende afleveringen werden in de zomer van 2013 uiteindelijk wel nog uitgezonden. Family Tools kreeg van de critici ook negatieve recensies. Zo heeft de serie een score van 13% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de site luidt: "Een indrukwekkende cast kan Family Tools niet redden van zijn lot als een ongeïnspireerde sitcom met grove grappen en weinig eigen persoonlijkheid."

Kijken?


Family Tools zal je niet snel kunnen zien, want het is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Lees ook
Met 95% op Rotten Tomatoes is dit één van de beste sciencefictionseries ooit gemaakt
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Family Tools: ooit gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen