search
Peter Dinklage blijft bij zijn standpunt over laatste seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Peter Dinklage blijft bij zijn standpunt over laatste seizoen 'Game of Thrones'

De hele wereld is over het laatste seizoen gevallen, maar de acteur denkt er het zijne over.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zal nog lang besproken worden hoe een van de meest geliefde series ooit een hele fanbase boos en teleurgesteld heeft achtergelaten na het laatste seizoen. Eén van de sterren uit Game of Thrones kan zich echter niet vinden in de kritiek.

Acteur Peter Dinklage, die in de serie de rol van Tyrion Lannister speelt, blijft namelijk bij zijn standpunt dat het laatste seizoen geslaagd was. Sterker nog, hij moedigt de discussie juist aan omdat hij gelooft dat het gesprek over kunst een essentieel onderdeel is van het maakproces.

Niet op andere gedachten te brengen


"Het is gewoon mijn mening. Ik vond de finale goed!" aldus de acteur. Het personage van Dinklage was vanaf het begin al belangrijk en wist door zijn kennis en overlevingsdrang vele oorlogen en gevaren te overleven. Hij geeft aan dat hij zijn mening niet zal veranderen om de fans tevreden te stellen, omdat dat voor hem niet oprecht zou zijn.

Dinklage benadrukt dat hij het prima vindt als mensen het niet met hem eens zijn: "Stel je voor dat ik zou zeggen: 'Ja, ik vond de finale verschrikkelijk.' Dat zou nog slechter voelen dan eerlijk te zeggen dat ik het geweldig vond. Verschillende meningen maken het juist leuk. Mensen kunnen erover schrijven, praten en er zelfs over ruziën, en dat is precies wat kunst moet doen," aldus Dinklage.

Verrassend einde of lui schrijfwerk?


Een van de grootste vragen tijdens de hele serie was wie uiteindelijk op de IJzeren Troon zou eindigen. Uiteindelijk was het Bran "The Broken" Stark (Isaac Hempstead-Wright) die de troon veroverde, iets wat maar weinigen hadden verwacht.



Tijdens de scène waarin de beslissing werd genomen, stelde Samwell Tarly (John Bradley West) voor om democratie in Westeros in te voeren, maar dit idee werd in de typische stijl van de serie door de rest van de personages weggelachen. Deze reactie weerspiegelt volgens Dinklage hoe de adel in de tijd van de Engelse monarchie ook op democratie zou hebben gereageerd.

Wel of geen liefhebber van het laatste seizoen? Evalueer het nog eens door Game of Thrones te streamen op HBO Max.

Lees ook
Hoe gaat het nu met 'Jaime Lannister' uit 'Game of Thrones'?
Nikolaj Coster-Waldau werd bekend door zijn rol als Jaime Lannister in 'Game of Thrones'.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste seizoen van Game of Thrones: top of flop?

  • Top

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Flop

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen