search
Deze fantasyserie is een van de beste spin-offseries aller tijden
Series / Specials

Deze fantasyserie is een van de beste spin-offseries aller tijden

Deze 'Buffy the Vampire Slayer'-spin-off was bijna succesvoller dan het origineel.

Buffy the Vampire Slayer ging in 1997 in première en was een monsterhit. Niet alleen de originele serie was een groot succes, maar ook een spin-off over één van de personages wist goed te scoren.

De Amerikaanse bovennatuurlijke fantasyserie Buffy the Vampire Slayer liep van 1997 tot 2003. In de tussentijd kwam daar nog de spin-off Angel bij. Deze ging in première in 1999 en liep tot 2004.

Vampier met een ziel


Angel volgt het verhaal van Angel, een vampier die zijn ziel heeft teruggekregen. Nadat hij besluit dat zijn relatie met Buffy niet werkt, kiest hij Los Angeles als zijn nieuwe thuis. Zijn duistere verleden achtervolgt hem, dus zoekt hij boetedoening door anderen te helpen.

Hij richt een detectivebureau op dat zich specialiseert in bovennatuurlijke zaken en biedt bescherming en hulp aan mensen die worden bedreigd door demonen, vampiers en andere wezens. Tegelijkertijd worstelt Angel met zijn verlangen naar verlossing in deze voortdurende strijd tegen het kwaad.

Eigen identiteit


Samen met een team van bondgenoten probeert hij de balans te vinden tussen het redden van anderen en het vaststellen van zijn eigen doel. Angel streeft naar een positieve toekomst, maar als monster is dat een lastig vooruitzicht.



In eerste instantie werd Angel gezien als slechts een zijtak van Buffy the Vampire Slayer, wat natuurlijk vaak zo is bij spin-offs. Maar na verloop van tijd wist de spin-off een eigen unieke identiteit te ontwikkelen.

Disney+


Toch heeft Angel de originele serie nooit ingehaald: gedurende de twee jaar dat de series allebei te zien waren, won Buffy het als het ging om kijkcijfers. Op Rotten Tomatoes wint Angel wel, met 87% versus de 85% van Buffy.

Bekijk Angel op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Buffy the Vampire Slayer: helemaal gezien of nooit van gehoord?

  • Helemaal gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nooit van gehoord

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen