search
De beste series op NPO: Top 4 met detectives, historische drama's en meer
Series / Specials

De beste series op NPO: Top 4 met detectives, historische drama's en meer

Vier fantastische series op NPO Start: van Britse detectives tot historische drama's en Nederlandse thrillers.

Er staan veel goede series op grote streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Prime Video, maar ook de Nederlandse site NPO Start heeft enkele fantastische series. In dit artikel lees je vier leuke kijktips: van thrillers tot historische drama's.

Grantchester



De eerste kijktip is de Britse detectiveserie Grantchester, waarvan seizoen 6, 7 en 8 te streamen zijn op NPO Plus. De serie volgt de dominee Sidney Chambers en de norse inspecteur Geordie Keating.

Zij lossen in de jaren 50 samen complexe misdaden op in het kleine, maar mooie dorp Grantchester. De persoonlijkheden van de twee mannen staan recht tegenover elkaar, maar samen kunnen ze elke misdaad oplossen.



Maud & Babs



Een andere leuke kijktip is Maud & Babs. Zowel seizoen 1 als 2 is te streamen op NPO Plus.

De serie gaat over Maud, die mantelzorger is voor haar dementerende moeder Babs. Daarnaast moet Maud haar verloskundigenpraktijk draaiende zien te houden en voor haar twee studerende kinderen zorgen.



Juliana



NPO Start heeft naast thrillers en dramaseries, ook een groot aanbod aan historische series, waaronder Juliana. Deze serie bestaat uit 8 afleveringen, die allemaal te streamen zijn via NPO Plus.

Juliana vertelt het verhaal van koningin Juliana. De serie volgt haar leven vanaf haar jeugd tot aan haar jaren als koningin en belicht zowel de zware momenten in de Nederlandse geschiedenis als haar persoonlijke worstelingen.

Zeven Kleine Criminelen



De laatste kijktip, de Nederlandse Zeven Kleine Criminelen, is te streamen op NPO Start. Dit betekent dat alle acht afleveringen van seizoen 1 gratis en zonder abonnement te streamen zijn.

Zeven Kleine Criminelen volgt de twaalfjarige Raffie. Hij dreigt zijn huis uitgezet te worden en besluit daarom samen met zijn vrienden een bank te overvallen. De bank is echter zeer goed beveiligd.



Lees ook
Gruwelijk goede series met een 91% op Rotten Tomatoes, gewoon te zien op NPO Plus
Vier aanraders van series die te streamen zijn op NPO Start/Plus, waaronder een serie met een score van 91%... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Netflix of NPO?

  • Netflix

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • NPO

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen