search
Deze 'Stranger Things'-ster stopte bijna met acteren na mislukte auditie
Series / Specials

Deze 'Stranger Things'-ster stopte bijna met acteren na mislukte auditie

Millie Bobby Brown had het acteren bijna opgegeven voordat we haar zagen in 'Stranger Things'.

De carrières van de beroemdste acteurs begonnen allemaal bij één auditie. Maar in veruit de meeste gevallen was het bij de eerste auditie niet meteen raak. Dat was ook zo bij Stranger Things-ster Millie Bobby Brown, die hierdoor zelfs overwoog om te stoppen.

We kennen Brown allemaal van haar rol als Eleven in de immens populaire scifi-horrorserie Stranger Things. Maar het had niet veel gescheeld of ze was al gestopt met acteren voordat ze deze rol kon bemachtigen.

Te volwassen


Voordat we haar in 2016 leerde kennen in Stranger Things deed Brown namelijk auditie voor de rol van Lyanna Mormont in Game of Thrones. De actrice was compleet ontmoedigd toen de rol niet naar haar ging, maar naar Bella Ramsey.

Rond diezelfde tijd kreeg Brown te maken met fikse kritiek van een casting director. Na een rampzalige auditie werd haar verteld dat ze waarschijnlijk nooit succesvol zou worden als actrice omdat ze te volwassen overkwam.

Laatste auditie


Aan Allure vertelde Brown dat deze woorden erg hard binnenkwamen: "Dat was echt moeilijk, omdat ik dacht dat [volwassenheid] iets goeds was. En toen ik te horen kreeg dat dat niet zo was, dat ik het niet zou redden in deze branche, was dat zo pijnlijk".



Gelukkig weten we allemaal dat Brown zich uiteindelijk niet uit het veld liet slaan door deze nare ervaring. Haar ouders haalden haar over om nog één auditie te proberen. Als het dit keer niets zou worden, kon ze het opgeven en haar normale leven weer oppakken.

Begin van succesvolle carrière


Die laatste auditie was die voor Stranger Things, waar haar volwassen houding juist van pas kwam voor de rol van Eleven. Die rol kreeg ze dus, en dat betekende het begin van een enorm succesvolle acteercarrière voor Brown.

Bekijk Stranger Things op Netflix.

Lees ook
Seizoen 5 van 'Stranger Things' is "volledig krankzinnig" en "zonder enige controle"
Hoofdrolspeer Jamie Campbell Bower belooft een daverend afscheid van de vriendengroep.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat Stranger Things te lang duurt?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen