search
Na 2 jaar krijgt deze blockbuster van $771 miljoen een direct vervolg op HBO Max
Series / Nieuws

Na 2 jaar krijgt deze blockbuster van $771 miljoen een direct vervolg op HBO Max

Maffia, corruptie en schurken: Gotham krijgt nieuw leven op HBO Max.

Na het gigantische succes van The Batman, dat wereldwijd $771 miljoen opbracht, staat The Penguin klaar om het verhaal verder te vertellen. Wat kun je verwachten van deze spinoff die zich richt op een van Gotham's beruchtste criminelen? Ontdek het in de vijf belangrijkste vragen voordat je aan het eerste seizoen op HBO Max begint.

Waar gaat de serie over?


The Penguin volgt Oswald Cobblepot, beter bekend als de Penguin, in zijn opkomst naar macht binnen Gotham's criminele onderwereld. Nadat het machtsvacuüm is ontstaan door de gebeurtenissen in The Batman, grijpt Oswald zijn kans om de controle over Gotham's misdaadorganisaties te veroveren. De serie duikt dieper in de gewelddadige, corrupte wereld van Gotham en toont de brute strijd om de macht.

Wie heeft de serie gemaakt?


De serie is ontwikkeld door Matt Reeves, de regisseur van The Batman, samen met Lauren LeFranc, bekend van haar werk aan Agents of S.H.I.E.L.D.. Reeves brengt opnieuw zijn duistere, grimmige versie van Gotham tot leven, terwijl LeFranc het verhaal verder ontwikkelt door diep in de psyche van de Penguin te duiken.

Wie spelen er in de serie?


Colin Farrell keert terug als Oswald Cobblepot, beter bekend als de Penguin, een rol waarmee hij veel lof oogstte in The Batman. Cristin Milioti, bekend van How I Met Your Mother en Palm Springs, speelt Sofia Falcone, de dochter van Gotham's voormalige misdaadbaas. Rhenzy Feliz, die eerder te zien was in Runaways, vult de cast aan als Jon, een jonge crimineel die probeert op te klimmen binnen de misdaadwereld.

Voor wie is deze serie?


The Penguin is ideaal voor fans van duistere, misdaadgerichte series zoals Gotham en Breaking Bad. Als je houdt van complexe antihelden en brute gevechten om de macht, dan is deze serie een must-see. De grimmige sfeer van Gotham zorgt voor een intense kijkervaring die je niet snel zult vergeten.

Is de serie te bingen?


Het eerste seizoen van The Penguin bestaat uit 8 afleveringen van elk ongeveer 50 minuten. In totaal heb je dus iets minder dan 7 uur nodig om de serie te bingewatchen, ideaal voor een weekend vol spanning en intriges.



Vanaf vrijdag 20 september 2024 kun je The Penguin exclusief streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen