search
Heeft 'Star Wars: Skeleton Crew' een connectie met een van de bekendste schurken in de franchise?
Series / Specials

Heeft 'Star Wars: Skeleton Crew' een connectie met een van de bekendste schurken in de franchise?

De nieuwe spin-off zou wel eens een belangrijke schakel kunnen vormen met de 'Mandalorian'-film.

De eerstvolgende 'Star Wars'-productie gaat in december van start en speelt zich bij benadering af in dezelfde periode als The Mandalorian en Ahsoka. Op het oog lijkt het een op zichzelf staand verhaal te zijn, maar er zijn inmiddels hints dat dit niet het geval is. Dit betreft vooral de uitspraken van hoofdrolspeler Jude Law over zijn personage. Naast Thrawn zou dit een nieuwe slechterik uit Star Wars: Legends zijn die in een live-actionserie uit de franchise verschijnt.

De Britse acteur heeft inmiddels al een aantal interviews gegeven over zijn personage Jod Ja Nawood, een Force-gebruiker. Jod wordt omschreven als een Jedi, maar als we Law mogen geloven liggen de zaken ingewikkelder. Wanneer je dit combineert met de 'Mandalorian'-film van Dave Filoni, waarin admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen) een belangrijke rol zal spelen, dan lijkt dit een hint te zijn naar de ware identiteit van Jod.

Tegenstrijdigheden


Star Wars: Skeleton Crew heeft vier kinderen als de protagonisten in het verhaal die worden gespeeld door Ryan Kiera Armstrong, Ravi Cabot-Conyers, Kyriana Kratter en Robert Timothy Smith. Het verdwaalde groepje komt de geheimzinnige Jod tegen, die een soort vaderfiguur voor ze wordt. Het is echter niet helemaal duidelijk waar Jod staat en wat zijn motieven überhaupt zijn. Tegen Rotten Tomatoes TV zei de acteur hierover het volgende: "Jod is slechts één van zijn namen. Ik mag niet teveel verklappen, maar hij zit vol tegenstrijdigheden".

Jod is weliswaar een Force-gebruiker, maar dit maakt hem niet iemand die je automatisch kunt vertrouwen. In The Mandalorian werd eerder al duidelijk dat de New Republic met de nodige problemen worstelt. De terugkeer van Thrawn, naast de overblijfselen van het Keizerrijk, betekent dus weinig goeds. De terugkeer van Thrawn in de officiële 'Star Wars'-verhalen zou wel eens een signaal kunnen zijn dat ook andere schurken uit Star Wars: Legends hun opwachting zullen maken. Volgens sommigen ligt hierin het antwoord op de ware identiteit van Jod: Joruus C'Baoth.

Verbanden


Joruus C'Baoth is in Star Wars: Legends een van Thrawns bondgenoten en hij is een kloon uit een van Palpatine's vele lugubere projecten. Joruus C'Baoth was een geslaagde kloon en hielp Thrawn om het Keizerrijk weer bijeen te brengen. Een dergelijke verhaallijn sluit aan op hetgeen we in The Mandalorian te zien hebben gekregen. Als Jod inderdaad een Force-gevoelige kloon blijkt te zijn, dan is dit tegelijkertijd een mooie context voor de 'Mandalorian'-film die Filoni momenteel aan het maken is. Er worden op die manier diverse verbanden gelegd, waardoor sleutelfiguren uit Star Wars: Legends in de films en de series uit de franchise worden geïtroduceerd.



Star Wars: Skeleton Crew is vanaf 3 december te zien op Disney+.

Lees ook
'Dune: Prophecy' wordt niet "kinderachtig zoals Star Wars"
Actrice Emily Watson laat duidelijk weten wat we kunnen verwachten van de nieuwe HBO Max-serie.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat Star Wars: Skeleton Crew de kwaliteit van The Acolyte gaat overtreffen in kwaliteit?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen