search
Deze Marvel-serie met 87% op Rotten Tomatoes ben je waarschijnlijk helemaal vergeten
Series / Specials

Deze Marvel-serie met 87% op Rotten Tomatoes ben je waarschijnlijk helemaal vergeten

De superheldenserie 'Cloak & Dagger' volgt de gelijknamige personages uit de Marvel Comics.

Deze week komt de nieuwste Marvel-serie Agatha All Along uit op Disney+. De serie is een spin-off op WandaVision (2021), die beschreven wordt als de eerste televisieserie in het MCU. In 2019 kwam echter al een andere Marvel-serie uit, namelijk Cloak & Dagger.

Deze superheldenserie werd gemaakt door Joe Pokaski en is gebaseerd op de gelijknamige Marvel Comics-personages. Olivia Holt en Aubrey Joseph verschijnen in de hoofdrollen als Tandy Bowen alias Dagger en Tyrone Johnson alias Cloak, twee tieners met superkrachten die een partnerschap vormen.

Verhaal


Cloak & Dagger speelt zich af in New Orleans, Louisiana en volgt de tieners Tandy Bowen en Tyrone Johnson. Ze komen uit verschillende achtergronden en hebben superkrachten gekregen na een levensveranderende gebeurtenis die verband houdt met de instorting van het Roxxon Gulf Platform.

Terwijl hun vriendschap zich ontwikkelt, ontdekken ze dat hun krachten beter werken wanneer ze samenwerken, en ze gebruiken deze krachten om enkele onrechtvaardigheden in de wereld te proberen recht te zetten.

Twee seizoenen


Cloak & Dagger ging in première in 2018 en werd al snel vernieuwd voor een tweede seizoen, nadat het eerste seizoen positief ontvangen werd. Uiteindelijk werd de serie na twee seizoenen geannuleerd.



Ondanks dat de serie eindigde met twee seizoenen, werd het wel positief ontvangen door critici. Zo heeft Cloak & Dagger een score van 87% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Cloak & Dagger mengt melodramatische elementen met superhelden-grimmigheid om een spannende en verrassend doordachte toevoeging aan het genre te creëren - al valt het soms ten prooi aan een zekere mate van narratieve overdaad."

Kijken?


Wil je Cloak & Dagger zien? Het eerste seizoen kan je bekijken op Disney+. Het tweede seizoen kan je er jammer genoeg niet vinden.

Lees ook
Deze fantasyserie is een van de beste spin-offseries aller tijden
Deze 'Buffy the Vampire Slayer'-spin-off was bijna succesvoller dan het origineel.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Welk cijfer geef jij Cloak & Dagger?

  • Een 8 of hoger

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Lager dan een 8

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen