search
'Emily in Paris' seizoen 4': voorspelbaar maar nog steeds vol charme
Recensie

'Emily in Paris' seizoen 4': voorspelbaar maar nog steeds vol charme

Terwijl Emily haar carrière en relaties balanceert stapelen de liefdesdilemma's zich op.

Regie: Andrew Fleming, Erin Ehrlich, Peter Lauer | Cast: Lily Collins (Emily Cooper), Philippine Leroy-Beaulieu (Sylvie), Ashley Park (Mindy), Lucas Bravo (Gabriel), Lucien Laviscount (Alfie), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 32-46 minuten | Jaar: 2024

De Amerikaanse marketingexpert Emily Cooper probeert nog altijd haar weg te vinden in het bruisende Parijs. Het vierde seizoen van Emily in Paris biedt daarmee de vertrouwde mix van romantiek, kleurrijke mode en luchtige humor. Maar waar die voorheen fris en vernieuwend aanvoelde, begint deze nu wat slijtage te vertonen. Wat in eerdere seizoenen nog onweerstaanbaar en energiek was, voelt in seizoen vier eerder afgezaagd en herhalend. De serie weet weliswaar nog steeds haar troeven uit te spelen, maar wel op een minder verrassende manier.

Qua verhaal bouwt seizoen vier voort op de gebeurtenissen van het derde seizoen, met name de gebroken verloving van Camille en Gabriel. Emily raakt weer gevangen tussen haar gevoelens voor Gabriel en onzekerheden over haar relatie met Alfie. Die situatie wordt nog complexer door het nieuws dat Camille en Gabriel een baby verwachten. Ondertussen stapelen bij Agence Grateau de uitdagingen zich op, door personeelswisselingen en spanningen op de werkvloer. Emily moet zich aanpassen aan een nieuwe dynamiek, terwijl ze probeert haar werk niet te laten beïnvloeden door haar persoonlijke problemen.

Toch raken Emily's persoonlijke en professionele leven steeds sterker met elkaar verstrengeld, vooral door de complicaties rondom Gabriels aanstaande vaderschap. Hoewel dit voor nieuwe spanning zorgt, is de dynamiek iets te vertrouwd. Door bekende thema's en situaties voelt de serie minder verrassend dan voorheen. De relatieverhaallijnen krijgen veel aandacht, maar de gebruikelijke dynamiek tussen Emily, Gabriel en Alfie doet af aan de spanning. De acteurs hebben nog genoeg chemie, maar in de ontwikkeling van deze verhaallijnen is weinig vooruitgang te bespeuren. Het zorgt voor een zekere voorspelbaarheid die de spanning en het verrassingselement vermindert.

Gelukkig weet de luchtige humor en het speelse karakter te compenseren voor de soms voorspelbare verhaallijnen. De vrolijke sfeer en grappige situaties zorgen ervoor dat het geheel vermakelijk blijft, zelfs wanneer de nieuwe ontwikkelingen beperkt zijn. En zoals gebruikelijk vormt de mode weer een van de grootste trekpleisters. Van extravagante haute couture tot speelse, onconventionele combinaties; de outfits van Emily blijven een lust voor het oog.

De visuele pracht van Parijs als decor draagt hier alleen maar aan bij. De prachtige scènes bij de Eiffeltoren, in de chique boetieks en op de charmante pleintjes van de stad geven de serie een passende, dromerige sfeer. Maar ook hier begint een zekere voorspelbaarheid in te sluipen. Het gebruik van Parijse clichés zal voor velen de charme van de serie zijn, maar kan ook worden beschouwd als te ver doorslaan in stereotypen.

Ondanks het gebrek aan vernieuwing blijft Emily in Paris een visueel aantrekkelijke en onderhoudende kijkervaring. De chemie tussen de acteurs, de flamboyante mode en de Parijse setting zorgen ervoor dat de serie haar charme behoudt, ook al zijn de verhaallijnen minder verrassend geworden. Hoewel de formule duidelijk begint te slijten, bevat seizoen vier nog genoeg om de aandacht vast te houden.



Emily in Paris is te zien bij Netflix.



Lees ook
De Netflix Top 10 is voor de tweede keer prooi voor kijkcijferkanon van jewelste
De veel bekeken komedieserie Emily in Paris staat in korte tijd weer bovenaan de lijst.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om Emily in Paris S4 te gaan kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen