search
Deze nagelbijtende verfilming is in 1 weekend te bingen
Series / Specials

Deze nagelbijtende verfilming is in 1 weekend te bingen

Een nieuwe verfilming van deze Amerikaanse thrillerschrijver zorgt voor nagelbijtende spanning.

Harlan Coben staat bekend om zijn uitgebreide reeks mystery- en thrillerverhalen. Er zijn inmiddels meerdere boeken van hem verfilmd en de achtdelige miniserie The Stranger werd in 2020 gemaakt. De Britse serie wist zich te verzekeren van een cast bestaande uit veteraan-acteurs.

Zoals wel vaker het geval is in het werk van Coben, zien we gebeurtenissen uit het verleden, complexe raadsels en de nodige onverwachte wendingen voorbijkomen. Het geheel staat garant voor een weekend vol bingevermaak, waarbij je vooral wilt weten wat er in vredesnaam aan de hand is.

Mysterieuze verdwijning


Adam Price (Richard Armitage) is getrouwd en vader van twee kinderen, wanneer een bizarre gebeurtenis zijn leven volledig overhoop gooit. Hij wordt benaderd door een onbekende vrouw, oftewel 'the stranger' (Hannah John-Kamen), die een baseballpet draagt. Ze vertelt Adam een eigenaardig verhaal, namelijk dat zijn vrouw Corinne (Dervla Kirwan) in het verleden zou hebben gedaan alsof ze zwanger was. Het verhaal over de valse zwangerschap blijkt te kloppen en leidt tot de mysterieuze verdwijning van Adams vrouw.

Corinne stuurt hem een bericht dat ze tijd nodig heeft om na te denken en is vervolgens nergens meer te vinden. Adams zoektocht naar Corinne is het centrale mysterie van het verhaal, waarbij er gaandeweg meer bekend wordt over de geheimzinnige vrouw met de baseballpet. Inmiddels heeft rechercheur Johanna Griffin (Siobhan Finneran) een zaak toegewezen gekregen over een onthoofd dier, wat op een bepaald moment een verband blijkt te hebben met de verdwijning van Corinne. Johanna buigt zich over dit raadsel en het web van de vrouw met de baseballpet blijkt aanzienlijk.

Aandacht


Naast Armitage en Finneran zijn er ook andere veteranen te zien in de serie, zoals Paul Kaye (Good Omens) en Jennifer Saunders (Absolutely Fabulous). The Stranger werd goed ontvangen, zij het dat het grote aantal personages en plotwendingen de nodige aandacht vraagt. Cobens verfilming presenteert een spannend verhaal dat tot op het einde toe de spanning vasthoudt.



The Stranger kun je in zijn geheel bekijken op Netflix.

Lees ook
Stephen King tipt gloednieuwe scifi-serie: ''zo goed als perfect''
Voor scifi-fans is er weer een mooie nieuwe serie te streamen.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Stranger gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen