search
Verrassende scène uit 'House of the Dragon' sneuvelt en kijkers halen opgelucht adem
Series / Nieuws

Verrassende scène uit 'House of the Dragon' sneuvelt en kijkers halen opgelucht adem

Verwijderde scène van seizoen 2 van House of the Dragon bevat omstreden keuzes en wijkt sterk af van het boek.

George R.R. Martin plant zijn verhalen tot in detail uit en het is dan ook zeer lastig om zijn boeken te verfilmen. Toch heeft House of the Dragon veel fans enthousiast weten te maken. Dit zou heel anders geweest kunnen zijn als er een andere keuze was gemaakt voor seizoen 2.

Het eerste seizoen van House of the Dragon was zeer populair bij kijkers en fans en iedereen was dan ook zeer blij toen seizoen 2 aangekondigd werd. Al snel bleek echter dat er een scène gefilmd was waar niet iedereen het mee eens zou zijn.

Een verwijderde scène


Seizoen 2 laat het bronmateriaal steeds verder achter zich, vooral bij de personages Alicent en Criston Cole. Zij zijn in de serie namelijk samen en volgens actrice Olivia Cooke hadden zij een "dierlijke" seksscène.

Cooke vertelde in een interview met Elle: "Het was super rommelig. Het was niet mooi, en dat was echt leuk om te doen." Ze vervolgde haar verhaal met dat de scène "vleselijk" en "dierlijk" was.

Creatieve meningsverschillen


Ze sloot af met: "Ik denk dat Ryan [Condal] zei dat we niet meer over de personages leerden, waar ik het niet helemaal mee eens ben, maar het is oké. Het is zijn serie."



Het lijkt erop dat Condal als showrunner de juiste keuze heeft gemaakt om deze scène niet toe te voegen aan seizoen 2. De scène lijkt voornamelijk bedoeld om het publiek te shockeren, maar niet om werkelijk iets belangrijks toe te voegen aan het plot. Bovendien zou de serie hierdoor wel heel erg van het boek afwijken.

HBO Max


Seizoen 2 van House of the Dragon is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen