search
Stevige en actierijke thriller uit 2015 moet Netflix op scherp zetten
Films / Specials

Stevige en actierijke thriller uit 2015 moet Netflix op scherp zetten

De actiefilm 'Hitman: Agent 47' is vanaf deze week te streamen op Netflix.

Soms keren oude parels ineens weer terug op Netflix. Als je deze film in 2015 gemist hebt is er goed nieuws, want vanaf zondag stream je Hitman: Agent 47 gewoon thuis op de bank.

Hitman: Agent 47 is een Amerikaans-Duitse actiethriller uit 2015, gemaakt door Aleksander Bach. De film werd geschreven door Skip Woods, die ook de schrijver was van de originele Hitman-film uit 2007.

Missie


In de film volgen we de genetisch gemodificeerde huurmoordenaar Agent 47, die werd gecreëerd door een geheime organisatie. Hij is het resultaat van een experimenteel programma dat menselijke vaardigheden naar een hoger niveau tilt. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij uitzonderlijke vecht- en overlevingsskills bezit.

Het is zijn missie om een jonge vrouw op te sporen, genaamd Katia van Dees. Zij is op zoek naar haar verdwenen vader, een wetenschapper die nauw betrokken was bij het project dat Agent 47 en andere huurmoordenaars creëerde.

Cast


Terwijl Katia de waarheid over haar verleden ontdekt, worden zij en Agent 47 beiden achtervolgd door een andere machtige organisatie die dezelfde technologie wil gebruiken voor duistere doelen. Agent 47 moet Katia beschermen en tegelijkertijd zijn eigen mysterieuze achtergrond en ware intenties onthullen.



De rol van Agent 47 wordt gespeeld door Rupert Friend, bekend van onder andere Pride & Prejudice, The Libertine en Asteroid City. Daarnaast zien we Hannah Ware (Boss) als Katia, Zachary Quinto (Star Trek) als John en Ciarán Hinds (Belfast) als Piotr.

Netflix


De rol van Agent 47 was oorspronkelijk bedoeld voor Paul Walker, maar door zijn dood moest er een nieuwe acteur gezocht worden. De film verscheen in augustus 2015 in de bioscoop. Na zijn release werd Hitman: Agent 47 werd flink afgevuurd door de critics, maar de film bracht wereldwijd wel 82,3 miljoen dollar op.

Agent 47 is vanaf zondag 22 september te zien op Netflix.

Lees ook
Bioscoophit die werd afgekraakt door de critici dendert de Top 10 binnen van HBO Max
Deze boekverfilming werd een hit van jewelste ondanks de mening van vele critici.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij deze Hitman-film gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen