search
Deze 'Modern Family'-ster stopte bijna met acteren om slager te worden
Series / Specials

Deze 'Modern Family'-ster stopte bijna met acteren om slager te worden

Deze acteur was bijna een pad ingeslagen dat wel heel anders is dan dat van een acteur.

Het komt niet heel vaak voor dat iemand twijfelt tussen het worden van een acteur of slager. Toch was dat het geval bij de Modern Family-acteur Eric Stonestreet. We weten welke keuze hij uiteindelijk heeft gemaakt, maar het spande erom.

Voor zijn rol in Modern Family had Stonestreet al een aantal kleinere rollen gehad in films en series. Zo was hij te zien in Almost Famous, Girls Will be Girls en Ninja Cheerleaders. Kort voordat hij werd gecast in Modern Family had Stonestreet echter een dieptepunt in zijn acteercarrière bereikt.

Beperkte opties


Hij had het gevoel dat zijn opties in Hollywood beperkt waren. "Voor een lange tijd kon ik naar mijn cv kijken en zeggen: 'Ik heb die banen niet gekregen omdat ik gezette man ben'", vertelde hij aan de podcast I Think You're Interesting.

Stonestreet liep destijds veel rollen mis, omdat hij vanwege zijn gewicht niet gecast werd. Ook wilde Stonestreet begrijpelijkerwijs geen rollen aannemen waarbij zijn gewicht constant de punchline zou zijn.

Slager


Naast een acteercarrière had Stonestreet er altijd al van gedroomd om slager te worden. Toen hij begon te twijfelen aan zijn toekomst in Hollywood, had hij het gevoel dat dit het juiste moment was voor een carrièreswitch.



Een vriend wist hem echter van gedachten te veranderen. En twee maanden later bleek dat maar goed ook, want Stonestreet scoorde de rol van Cameron Tucker in Modern Family. Hij wist meteen dat dit de perfecte serie was voor hem.

Bodyshaming


Als hij ooit een zin wilde veranderen om ver uit de buurt te blijven van grappen over bodyshaming, luisterden de makers meteen. "We zeggen het woord 'dik' niet zo vaak. We kunnen het wel een paar keer zeggen, maar daar wil ik het niet steeds over hebben. We kunnen betere, creatieve manieren bedenken".

Bekijk Modern Family op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen