search
Populaire scifi-tijdreisserie van Apple TV+ gecanceld na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Populaire scifi-tijdreisserie van Apple TV+ gecanceld na slechts één seizoen

Alweer strandt een gloednieuwe en vooral veelbelovende serie na het eerste seizoen.

Het is tegenwoordig knap lastig om een serie uit te brengen die niet al na één seizoen wordt gecanceld. Ondanks alle moeite heeft Apple TV+ besloten een streep door de scifiserie Time Bandits te zetten.

Of een serie nu slaagt of faalt hangt bij streamingdiensten vooral van bepaalde formules. De nadruk ligt erop dat de serie zoveel keer binnen een bepaalde tijd bekeken moet zijn. Aangezien Time Bandits nauwelijks in de top 10 van de Amerikaanse kijkcijferlijst is gekomen, is dit een indicatie dat de serie voor Apple ondermaats heeft gepresteerd.

Grote sterren en een cultklassieker


De serie is een bewerking van de gelijknamige film uit 1981, met onder anderen Monty Python-sterren John Cleese en Michael Palin, en volgt dezelfde verhaallijn als de film, waarin een 11-jarige geschiedenisfan genaamd Kevin zich aansluit bij een groep dieven die door tijd en ruimte reizen om grote avonturen te beleven.

Met een sterke cast, waaronder Kal-El Tuck, Charlyne Yi en Lisa Kudrow, en onder leiding van showrunners Jemaine Clement, Iain Morris en Taika Waititi, leek de serie alle ingrediënten voor succes te hebben. Toch slaagde het er niet in een breed publiek aan te trekken.

Gebrek aan promotie


Een belangrijke oorzaak van dit falen lijkt het gebrek aan effectieve marketing te zijn. Veel potentiële kijkers wisten niet eens dat de serie bestond. Ondanks de hoogwaardige productiewaarden en goed uitgewerkte verhaallijnen bleef Time Bandits relatief onbekend.



Showrunner Iain Morris heeft hierover al eens zijn teleurstelling geuit, en hoopte dat de serie de onderschatte film opnieuw in de schijnwerpers zou zetten. Helaas kwam het succes dat hij voor ogen had niet van de grond.

Bekijk alle afleveringen van Time Bandits op Apple TV+.

Lees ook
Een van de grootste scifi-series in jaren is alweer gecanceld
Paramount+ trekt na slechts twee seizoenen de stekker uit de prijzige scifi-serie Halo.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij Time Bandits missen?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen