search
Met 88% op Rotten Tomatoes is deze serie een even groot succes als de film waarop het gebaseerd was
Series / Specials

Met 88% op Rotten Tomatoes is deze serie een even groot succes als de film waarop het gebaseerd was

Na de geprezen film uit 2014 verscheen er in 2017 ook een serie genaamd 'Dear White People'.

De film Dear White People was in 2014 een groot succes. Zo groot zelfs, dat er in 2017 een gelijknamige serie verscheen. Die scoort geweldig op Rotten Tomatoes en is gewoon te bekijken op Netflix.

De satirische komedie-dramafilm Dear White People, geregisseerd door Justin Simien, kwam uit in 2014. De Amerikaanse film gaat over escalerende raciale spanningen bij een prestigieuze Ivy League-universiteit, vanuit het perspectief van zwarte studenten.

Verhaal gaat verder


Dear White People was zowel bij het publiek als bij de critici een grote hit. In 2017 verscheen er dan ook een gelijknamige serie, gebaseerd op de film. Het verhaal van de film gaat verder in de serie, waar Simien opnieuw bij betrokken was.

De serie speelt zich net als de film af op een fictieve universiteit in Amerika, waar het grootste deel van de studenten wit is. In de serie volgen we een groep Afro-Amerikaanse studenten die zich op de campus staande proberen te houden.

Vormen van racisme


Dagelijks krijgen ze te maken met zowel subtiele als openlijke vormen van racisme. Het personage Samantha White (Logan Browning) staat centraal: een activistische student en radiopresentatrice van het programma "Dear White People".



In dit programma stelt ze met scherpe humor de spanningen op de campus aan de kaak. In iedere aflevering van de serie wordt een ander perspectief belicht, waarbij thema's zoals identiteit, vooroordelen, micro-agressies en culturele toe-eigening aan bod komen.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een uitstekende score van 88%. De serie kreeg in totaal 4 seizoenen, waarvan het laatste verscheen in 2021.

Bekijk alle seizoenen van Dear White People op Netflix.

Lees ook
Waar komt Rotten Tomatoes vandaan en wat betekenen de scores eigenlijk?
De Tomatometer heeft vandaag de dag een enorme invloed, maar hoe zit het eigenlijk?... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Er zouden meer series als Dear White People moeten verschijnen

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen