search
'Harry Potter'-acteur over rol in nieuwe HBO-serie: ''ik zou nu Perkamentus kunnen spelen''
Series / Nieuws

'Harry Potter'-acteur over rol in nieuwe HBO-serie: ''ik zou nu Perkamentus kunnen spelen''

De casting voor een van de grootste series ooit is begonnen.

Eerder deze maand werd bekend dat HBO begonnen is met de casting van de kindacteurs voor de nieuwe Harry Potter-serie. Daarmee is de casting van de grote serie officieel begonnen.

De grote vraag is wie de opvolgers gaan worden van Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) en Emma Watson (Hermione Granger). Maar de casting stopt natuurlijk niet bij het legendarische hoofdtrio.

Topacteurs


De Harry Potter-films stonden namelijk ook bekend om de enorme verzameling topacteurs die de volwassen personages vertolkten. De cast kon bouwen op namen als Alan Rickman, Ralph Fiennes, Robbie Coltrane en Maggie Smith.

Andere grote vragen zijn dan ook: wie treden in die fameuze voetsporen? En keren er misschien oude bekenden terug in de serie? Op die laatste vraag heeft een van de oudgedienden nu antwoord gegeven.

Gary Oldman


Acteur Gary Oldman speelde het personage Sirius Black in vier van de films. Bij de uitreiking van de Emmy Awards sprak hij met Indiewire en beantwoordde hij de vraag of hij terug gaat keren in de serie.



''Ik ben niet benaderd'', zei Oldman. ''En ik verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren. Ik zou m'n geld erop zetten dat ze een volledig nieuwe cast willen. Misschien kan ik over een paar jaar Dumbledore (Perkamentus in het Nederlands, red.) spelen.''

Leeftijd


In de films werd Perkamentus gespeeld door Richard Harris en Michael Gambon, die respectievelijk 71 en 63 waren bij het uitkomen van de eerste films waarin ze het schoolhoofd speelden. Oldman is inmiddels ook alweer 66, en zit dus mooi tussen de twee acteurs in.



De komende maanden kunnen we meer castingsnieuws verwachten over de Harry Potter-serie. De verfilmingen van de boeken van J.K. Rowling zijn te zien op HBO Max.

Lees ook
Regisseur 'Harry Potter'-films maakt zich zorgen: ''ze moeten beschermd worden''
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Gary Oldman in de Harry Potter-serie?

  • Ja, graag!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, liever onbekendere acteurs

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen