search
Waar hoort 'The Penguin' van HBO Max thuis in het DC-universum?
Series / Specials

Waar hoort 'The Penguin' van HBO Max thuis in het DC-universum?

De miniserie over een van Batmans grote tegenstanders speelt een rol in de wereld van DC.

De langverwachte spin-off van de hitfilm The Batman (2022) gaat op 19 september in première. Velen kijken uit naar Colin Farrell, die Oswald "Oz" Cobblepot ijzersterk neerzette in de film. Het is bekend dat de serie een prequelverhaal vormt voor The Batman 2, waardoor je je afvraagt of The Penguin verplichte kost is.

Collider had onlangs een uitgebreid interview met schrijver, regisseur en producent Matt Reeves over de rol van The Penguin binnen de 'Batman'-films en de wereld van DC. Door naar het verhaal van Oz te kijken leer je de wereld van Gotham City dieper kennen, maar de miniserie is een verhaal dat op zichzelf staat.

Ingang


In The Batman leert de kijker Oz kennen als een ambitieuze loopjongen van Carmine Falcone (John Turturro), die nooit echt partij kiest en feitelijk alle kanten bespeelt. Falcone's dood geeft hem de kans om zijn slag te slaan in het chaotische Gotham City. Je ziet dus gebeurtenissen die direct volgen op het einde van de film, en dit biedt verdieping. Reeves: "Als epische misdaadsage wordt alles verdiept door naar de miniserie te kijken".

Je leert Oz en zijn weg naar de top op een intieme manier kennen, maar het verhaal staat in principe op zichzelf. Dit geldt ook voor de tweede 'Batman'-film, die in 2025 uitkomt. "Ieder van hen [de films en de serie] hebben een eigen leven. Je hoeft je niet voor te bereiden als kijker; het volstaat om te snappen dat de seriet de ingang vormt voor de vervolgfilm," aldus de regisseur.

Aangepast


Deze uitleg bevestigt nogmaals dat Farrell terugkeert als Oz in de tweede film, waarover nog niet bekend is wanneer deze start met filmen. Naast de Penguin wordt in het fandom al druk gespeculeerd over andere schurken in de DC-franchise. Eerder werd al gehint op een Joker die, net als de Penguin, aangepast zal worden aan deze nieuwe versie van The Batman. Fans kunnen tot die tijd de acht afleveringen van The Penguin bekijken.



The Penguin is vanaf 19 september te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen