search
Nieuwe Scandinavische serie trekt flink kijkers op Netflix en duikt de top 10 in
Series / Nieuws

Nieuwe Scandinavische serie trekt flink kijkers op Netflix en duikt de top 10 in

De serie Billionaire Island staat nu op de achtste plaats in de Netflix Top 10.

Veel mensen zijn dol op Scandinavische series en het lijkt erop dat Netflix weer een hitje te pakken heeft. Het zesdelige eerste seizoen van Billionaire Island alias Milliardærøya staat al een paar dagen in de Netflix Top 10 en nu op plaats acht.

Milliardærøya komt van bedenkers Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin en er zijn hoofdrollen voor Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen en Ragne Grande. Netflix omschrijft de serie met keywords als Soapachtig, Offbeat en Dramedy's.

Sterk ontvangen


Heel veel recensies zijn er niet op Rotten Tomatoes terug te vinden. Positief is dat de vijf recensies die wel zijn opgenomen zorgen voor een 100 procent-score op de Tomatometer. Het cijfer op IMDb is wel duidelijk lager, met een 6,3 na nog geen vijfhonderd stemmen.

"Er hangt een herkenbare soap-achtige sfeer in dit zesdelige seizoen (met overduidelijk meer onderweg) en er is een oceaan aan verhaalmogelijkheden beschikbaar, met personages die zoveel problemen en agenda's hebben," luidt de conclusie van John Anderson van Wall Street Journal.

Nu te zien


Als je Milliardærøya graag wilt zien, dan vind je de zesdelige serie nu op Netflix.



De synopsis: De meedogenloze eigenaar van een Noorse viskwekerij plant een vijandige overname van haar plaatselijke rivaal om de grootste zalmproducent ter wereld te worden.

Lees ook
Deze Scandinavische serie gaat Netflix in 2025 helemaal veroveren
... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Billionaire Island: ik raad deze serie aan!

  • Oneens, ik juist niet

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Eens, erg vermakelijk!

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen