search
'The Batman'-spinoff 'The Penguin' onthult eerste blik op meedogenloze maffiabaas
Series / Nieuws

'The Batman'-spinoff 'The Penguin' onthult eerste blik op meedogenloze maffiabaas

De misdadige strijd om de macht in Gotham City barst vandaag los.

Vandaag, 19 september, is een belangrijke dag voor fans van The Batman uit 2022. Dit is namelijk de dag waarop de spinoff The Penguin van start gaat op HBO Max. Nederlanders moeten nog een dagje langer geduld hebben: op 20 september is de eerste episode ook hier te zien.

The Penguin gaat verder waar The Batman eindigde en vertelt het verhaal van Oz Cobb (Colin Farrell) – beter bekend als 'The Penguin' – die de macht probeert te grijpen in de criminele onderwereld van Gotham City.

Carmine Falcone


Vlak voor de start heeft HBO nog een eerste blik onthuld op een van de belangrijkste personages. Die eerste foto vind je onderaan dit artikel. Het betreft Carmine Falcone, de grootste misdaadchef in de stad. In de film werd dat personage nog gespeeld door acteur John Turturro.

In de serie gaat de eer naar de Britse acteur Mark Strong. De kans is groot dat Strong vooral zal verschijnen in flashbacks, aangezien Falcone geen rol meer speelt in het hoofdverhaal van de serie als gevolg van de gebeurtenissen in The Batman.

HBO Max


The Penguin zal in totaal acht afleveringen tellen, die wekelijks vrijgegeven worden. De seizoensfinale staat daarmee gepland voor 10 november. Zowel The Penguin als The Batman zijn te zien op HBO Max.



Lees ook
Waar hoort 'The Penguin' van HBO Max thuis in het DC-universum?
De miniserie over een van Batmans grote tegenstanders speelt een rol in de wereld van DC.... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ik vind The Batman en The Penguin verfrissende releases in het superheldengenre

  • Klopt, ik ook

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, ze vallen best wel tegen!

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen