search
Futoristische oorlogsfilm uit 2023 belooft groot streamingsucces te gaan worden
Series / Nieuws

Futoristische oorlogsfilm uit 2023 belooft groot streamingsucces te gaan worden

Sciencefictionthriller "I.S.S." over strijd om controle van ruimtestation nu te streamen op Prime Video.

Op 19 januari 2024 kwam de film al in de bioscoop uit in de Verenigde Staten, maar in Nederland heeft I.S.S. het filmdoek nooit gezien. Vanaf donderdag 19 september is de sciencefiction thriller eindelijk te streamen op Prime Video.

Gabriela Cowperthwaite is een Amerikaanse regisseur en staat bekend om haar producties die vaak draaien om sociale, culturele en ecologische thema’s, gebaseerd op de werkelijkheid. Ze regisseert zowel documentaires als speelfilms en stond aan het roer van deze ruimtethriller.

Kernoorlog


In de film bevinden zich Amerikaanse en Russische astronauten aan boord van het ISS, het internationale ruimtestation. Wanneer een kernoorlog uitbreekt en de wereld verwoest, ontvangen zowel de Amerikaanse als de Russische astronauten dezelfde geheime orders. Wat er ook gebeurt, ze moeten hoe dan ook de controle over het ruimtestation weten te bemachtigen.

De film is geschreven door Nick Shafir, en de cinematografie was in handen van Nick Remy Matthews. De cast bestaat uit namen als Marija Masjkova, Ariana DeBose, Pilou Asbæk, Chris Messina, Costa Ronin en John Gallagher Jr.

Ontvangst


De film werd voor het eerst vertoond op 12 juni 2023 tijdens het Tribeca-festival en kwam op 19 januari 2024 in de bioscopen.


Toen de film uitkwam in de Verenigde Staten, bracht hij in het openingsweekend al 3 miljoen dollar op. Ook werd de film redelijk goed ontvangen, met een score van 60% op Rotten Tomatoes en een 5,3 op IMDB.

Benieuwd naar de film? Je kan hem nu op Prime Video bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen