search
Deze serie met Christina Ricci en Margot Robbie ken je waarschijnlijk niet
Series / Specials

Deze serie met Christina Ricci en Margot Robbie ken je waarschijnlijk niet

De serie 'Pan Am' gaat over de hoogtijdagen van de luchtvaartmaatschappij.

Een serie met Christina Ricci én Margot Robbie: je zou denken dat iedereen daar van gehoord zou hebben. De titel Pan Am zegt je daarentegen waarschijnlijk niets.

Pan Am is een Amerikaanse historische serie, gecreëerd door Jack Orman (ER). In Nederland werd de serie uitgezonden op NET5. De serie begon in 2011 en eindigde in 2012, na slechts één seizoen van 14 afleveringen.

Vliegen in de jaren 60


De serie speelt zich af in de vroege jaren 60, tijdens de hoogtijdagen van de legendarische luchtvaartmaatschappij Pan American World Airways. We volgen het glamoureuze leven van de piloten en stewardessen die werken voor Pan Am.

Terwijl ze de wereld rondvliegen naar allerlei exotische bestemmingen, moeten de bemanningsleden hun persoonlijke dromen en relaties combineren met de verwachtingen die komen kijken bij hun baan. Daar komen ook de politieke spanningen in de wereld bij kijken.

Cast


Robbie (Barbie) speelt de rol van de net opgeleide stewardess Laura Cameron en Ricci (Yellowjackets) die van de idealistische purser Margaret Ryan. Daarnaast zien we Michael Mosley (Scrubs) als co-piloot Ted Vanderway en Mike Vogel (Cloverfield) als piloot Dean Lowrey.



De première van Pan Am trok 11 miljoen kijkers, maar aan het einde van het seizoen was dit aantal gedaald tot 3,7 miljoen. Hoewel de serie door critici prima werd beoordeeld, cancelde ABC de serie.

Gecanceld


Sony Pictures Television ging nog in gesprek met Amazon om de serie eventueel toch door te zetten. Pan Am deed het internationaal namelijk heel goed. Helaas kon er geen deal gemaakt worden en stopte de serie dus officieel na het eerste seizoen.

Er is helaas meer slecht nieuws: Pan Am is momenteel nergens te streamen. Wel kun je de dvd online bestellen. Ook heeft Sony enkele afleveringen online staan op YouTube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen