search
Fans snappen nog steeds niet waarom deze dramaserie na 2 seizoenen stopte
Series / Specials

Fans snappen nog steeds niet waarom deze dramaserie na 2 seizoenen stopte

Fans van 'Pushing Daisies' zijn er nooit overheen gekomen dat de serie gecanceld is.

Eéns in de zoveel tijd verschijnt er een serie die niet te vergelijken is met welke andere serie dan ook. In 2007 was dat Pushing Daisies. Tot het grote onbegrip van kijkers werd deze serie al na 2 seizoenen gecanceld.

Pushing Daisies is een Amerikaanse komedie-dramaserie, gecreëerd door Bryan Fuller. Hem kun je kennen van Hannibal, Voyager en Star Trek: Discovery. Het eerste seizoen van de serie verscheen in 2007. Het tweede seizoen kwam uit in 2008.

Taartenbakker met een gave


De serie draait om Ned (Lee Pace), een taartenbakker met een bijzondere gave: hij kan de doden tot leven wekken met één aanraking. Maar deze gave heeft een handleiding. Als hij iemand langer dan een minuut in leven laat, sterft er een ander in diens plaats.

En er is nog iets: als hij de tot leven gewekte persoon opnieuw aanraakt, sterft die voorgoed. Ned gebruikt zijn gave om samen te werken met privédetective Emerson Cod. Ze lossen moordzaken op door slachtoffers tijdelijk tot leven te wekken en hen te vragen wie er verantwoordelijk is voor hun dood.

Forensisch sprookje


Het wordt alleen erg ingewikkeld wanneer Ned zijn jeugdvriendin Charlotte (Anna Friel) weer tot leven brengt. Hij kan haar niet aanraken, want dan zal hij haar opnieuw verliezen. Er ontstaat hierdoor een unieke romantische relatie tussen de twee.



Pushing Daisies staat bekend om zijn ongebruikelijke visuele stijl en wordt ook wel een "forensisch sprookje" genoemd. De serie werd zeer goed beoordeeld door critici en won maar liefst zeven Primetime Emmy Awards.

Gecanceld


Tijdens het tweede seizoen begonnen de kijkcijfers alleen te dalen. ABC besloot de serie te cancellen, waardoor er drie afleveringen overbleven. Een paar maanden werden deze alsnog uitgezonden, maar ze rondden het verhaal van de serie niet af.

Helaas is de serie momenteel nergens te streamen. Wel kun je de dvd online bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen