search
Voorbeeldstellende misdaadklassieker uit 1994 staat snel op Netflix
Films / Specials

Voorbeeldstellende misdaadklassieker uit 1994 staat snel op Netflix

Vanaf nu kijk je deze klassieker van Quentin Tarantino gewoon weer op Netflix.

Heb je Pulp Fiction nog steeds niet gezien, of is het tijd om hem weer een keer opnieuw te kijken? Dan hebben we goed nieuws, want de klassieker is vanaf vandaag gewoon te bekijken op Netflix.

Pulp Fiction ging in première in 1994 en werd geregisseerd door Quentin Tarantino, bekend van Django Unchained, Reservoir Dogs en Kill Bill. De film wordt vaak genoemd als Tarantino's meesterwerk en won een Oscar voor het beste originele scenario.

Misdaadverhaal


De film is een mozaïek van verschillende verhaallijnen, die elkaar kruisen in dit gewelddadige misdaadverhaal. We volgen meerdere personages in de criminele onderwereld van Los Angeles.

Twee van die personages zijn Vincent Vega en Jules Winnfield: huurmoordenaars die werken voor gangsterbaas Marsellus Wallace. Hun levens raken verstrengeld met die van Mia Wallace, de vrouw van Marsellus, en Butch Coolidge, een bokser die weigert een wedstrijd te verliezen.

Cast


De verhalen worden op non-chronologische volgorde verteld, wat bijdraagt aan de verrassende wendingen en onderlinge verbanden tussen de personages. Hebben de verhalen met elkaar te maken, of kijken we naar willekeurige momenten?



Als Vincent Vega zien we John Travolta (Grease) en als Jules Winnfield Samuel L. Jackson (Glass). De rol van Mia Wallace wordt gespeeld door Uma Thurman (Kill Bill). Daarnaast zien we Ving Rhames (Mission: Impossible) als Marsellus en Bruce Willis (Die Hard) als Butch.

Netflix


De titel van de film refereert aan pulpmagazines die populair waren in het midden van de 20e eeuw en bekend stonden om hun gewelddadige verhaallijnen. Pulp Fiction wordt gezien als één van de meest invloedrijke films van de jaren 90.

Vanaf vandaag kijk je deze klassieker dus makkelijk thuis op je eigen scherm. Stream Pulp Fiction op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen