search
Deze komedieserie met 15% op Rotten Tomatoes was helemaal niet grappig
Series / Specials

Deze komedieserie met 15% op Rotten Tomatoes was helemaal niet grappig

'Glory Daze' was een flop en eindigde na één seizoen.

Er zijn al heel wat series gemaakt die zich afspelen op school en een groep jongeren volgt. Het is een formule die meestal goed werkt, maar bij deze komedieserie was dit niet het geval. De serie is Glory Daze die werd uitgezonden van 16 november 2010 tot 18 januari 2011 op TBS.

Glory Daze werd gemaakt door Walt Becker en Michael LeSieur. De cast van de serie bestaat onder andere uit Kelly Blatz, Matt Bush, Hartley Sawyer, Drew Seeley, Callard Harris, Julianna Guill, Tim Jo, Chris D'Elia en Tim Meadows.

Verhaal


Glory Daze speelt zich af in 1986 in de staat Indiana en draait om een groep vrienden die hun eerste jaar aan de Hayes University beginnen. De jonge mannen moeten voor het eerst leren op eigen benen te staan en zich voorbereiden op wat hen te wachten staat tijdens hun collegejaren.

De groep vrienden bestaat uit Joel Harrington (Blatz), een student geneeskunde die zeer toegewijd is aan zijn studies; Eli Feldman (Bush), die zijn studies begint als maagd en wanhopig zijn onschuld wil verliezen, ondanks zijn vaak slechte ervaringen met vrouwen; Brian Sommers (Sawyer), een sportieve jongen die wordt toegelaten tot Hayes University met een honkbalbeurs; en Jason Wilson (Seeley), een rijke Republikeinse student die sterke ambities heeft om de politiek in te gaan.

Eén seizoen


Glory Daze bestaat uit 10 afleveringen, waarvan de titels - met uitzondering van de pilotaflevering - een parodie zijn op een bekend lied uit de jaren 80. De serie werd een maand nadat de laatste aflevering werd uitgezonden geannuleerd na één seizoen vanwege tegenvallende kijkcijfers.



Daarnaast waren de critici ook niet echt positief over Glory Daze, die een score heeft van 15% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Een middelmatige herinterpretatie van de collegekomedies in de stijl van Animal House, is Glory Daze opmerkelijk arm aan interessante personages en originele grappen."

Kijken?


Wil je Glory Daze zien? Je kan de serie op dit moment niet vinden op de verschillende streamingdiensten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen