search
Definitief voorbij: Mysterieuze hitserie op NPO Plus al na één seizoen gecanceld
Series / Nieuws

Definitief voorbij: Mysterieuze hitserie op NPO Plus al na één seizoen gecanceld

Hoe succesvol het origineel was, zo onsuccesvol is de opvolger.

Het is er een in een rijtje nieuwe series die al na één seizoen sneuvelen. De spin-off Orphan Black: Echoes, met Krysten Ritter in de hoofdrol, is al na slechts één seizoen geannuleerd door televisienetwerk AMC.

Vanwege het succes van de originele serie Orphan Black werd verwacht dat ook de spin-off een groot publiek zou trekken. Helaas kreeg het gemengde reacties en bleken er niet genoeg mensen te kijken om een tweede seizoen te garanderen.

Lang niet elke spin-off werkt


Het originele Orphan Black liep vijf seizoenen lang en maakte van hoofdrolspeelster Tatiana Maslany een wereldster. Vrijwel iedereen is vol lof over het origineel, echter komt Orphan Black: Echoes er een stuk minder van af.

Hoewel sommige recensies de serie prezen omdat het geen simpele herhaling van het origineel was, klaagden veel kijkers dat het de spanning en mysterie van de oorspronkelijke show miste. De hoge verwachtingen van de fans waren waarschijnlijk te groot om te evenaren, wat het succes van de spin-off in de weg stond.

Verloren gedachten


De spin-off speelt zich 37 jaar na de gebeurtenissen van Orphan Black af. Hoewel Maslany zelf niet meedoet, speelt haar dochter uit de oorspronkelijke serie, Kira Manning, een belangrijke rol. Deze rol wordt in Orphan Black: Echoes door Keeley Hawes gespeeld. Samen met haar vrouw probeert Ritters personage Lucy te helpen haar herinneringen terug te krijgen.



Kijk in Nederland alle afleveringen van Orphan Black: Echoes op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen