search
Eerste recensies krachtige misdaadserie 'Penguin': nieuwe kaskraker of grote flop?
Series / Featured

Eerste recensies krachtige misdaadserie 'Penguin': nieuwe kaskraker of grote flop?

Hoe wordt deze nieuwe serie over Gotham City beoordeeld op Rotten Tomatoes?

De superhelden van de DC Comics zijn over de hele wereld bekend. Iedereen die fan is van de comics heeft (ten minste) één film of serie over hun favoriete held gekeken. Onlangs is er een nieuwe serie over Penguin uitgekomen, maar is deze eigenlijk wel de moeite waard? Critici op Rotten Tomatoes geven hun oordeel.

The Penguin is een misdaadserie van Lauren LeFranc en een spin-off van de bekende film The Batman uit 2022. DeFranc is vooral bekend van haar werk aan Impulse en Agents of S.H.I.E.L.D..

Rotten Tomatoes


De serie speelt zich ongeveer een week na de gebeurtenissen uit de film The Batman af en volgt Penguin in zijn opkomst in de criminele onderwereld van Gotham City.

The Batman werd met een score van 85% op Rotten Tomatoes zeer goed ontvangen. Dit is ook het geval bij Penguin. De serie behaalt zelfs een 94% (op het moment van schrijven)!

Een krachtig beest


Criticus Lucy Mangan van Guardian omschrijft de serie als een "krachtig beest". Volgens haar heeft de serie "genoeg actie [...] om de harten van bestaande fans te veroveren en er nog veel meer te creëren."



Ook criticus Clint Worthington van RogerEbert.com is fan van de serie:

"The Penguin biedt een intrigerende duw-en-trekbeweging tussen het groteske en het nuchtere, een misdaaddrama op straatniveau dat desondanks vol zit met cartoonachtige stereotypen van de maffia en overdreven personages met uitgebreide agendapunten."

HBO Max


Ben je nieuwsgierig geworden naar The Penguin? Stream de serie dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen