search
Netflix hevig bekritiseerd: Nieuwe 'Monsters'-serie is "naïef en onjuist"
Series / Nieuws

Netflix hevig bekritiseerd: Nieuwe 'Monsters'-serie is "naïef en onjuist"

Het is ook zeer moeilijk om geen controverse te creëren over een beladen onderwerp als deze.

De gloednieuwe serie Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is nog maar net uit, maar krijgt nu al kritiek van personen die wel heel dicht bij het bronmateriaal staan. De echte Erik Menendez wil niets van de serie weten.

De vrouw van Menendez, Tammi Menendez, heeft een verklaring gedeeld waarin de serie wordt bekritiseerd. In deze verklaring wordt gesteld dat de serie de trauma's uit de jeugd van de broers verdraait en beweert dat zij een incestueuze relatie zouden hebben gehad.

Ryan Murphy is weer de klos


De gedeelde verklaring is namens Erik Menendez geschreven en luidt: "Ik dacht dat we voorbij de leugens waren en de schadelijke karakteriseringen van Lyle, maar deze serie maakt een karikatuur van hem, gebaseerd op vreselijke leugens.

Het lijkt alsof dit opzettelijk is gedaan. Het doet me pijn om te zeggen dat ik geloof dat Ryan Murphy onmogelijk zo naïef kan zijn over de feiten van ons leven zonder kwade bedoelingen te hebben.”


Louter show, of realiteit?


Verder beschuldigt de verklaring Murphy en de show ervan een “vileine en afschuwelijke” voorstelling van de broers te geven en noemt de serie "beledigende laster". De verklaring eindigt met dankwoorden aan de mensen die Erik hebben gesteund.



Veel critici noemen Murphy’s weergave een vorm van goedkope sensatiezucht, typisch voor zijn werk. Ze beschouwen de incesttoevoeging als ongefundeerd en enkel bedoeld voor schokeffect.

Beladen onderwerpen


Het is niet de eerste keer dat American Horror Story-maker Ryan Murphy onder vuur ligt voor zijn reeks Monster-series. Twee jaar geleden werd hij ook al beschuldigd van het humaniseren van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, en het onnodig opnieuw oprakelen van het leed van de slachtoffers.



Stream nu alle afleveringen van Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen